Dziwny bokeh

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5499

Zamieszczone przez v3n
    Czyli uzytkownicy nie posiadajacy FF i stalek skazani sa dozywotnio na nieprawidlowo naswietlone zdjecia swiec panie nad ich nieswiatlymi duszami ;-)
    No nie to miałem na myśli, nadinterpretujesz moje zdanie, które być może nie do końca jest trafione

Zamieszczone przez dinderi
    "Jasna stałka" nie jest warunkiem, aby osiągnąć ten efekt.
    Sam znajdź odpowiedź
    Oczywiście, że nie jest warunkiem bezwzględnym.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• dejotde
      • 2010
      • 13

dinderi, a więc dla Ciebie uściślę obecnie korzystam wyłącznie z jasnych stałek bo 70-200/2.8L zamieniłem na poręczniejsze 135/2L
      zdjęcie z dziwnym bokehem było zrobione w sierpniu 2011

Pozdrawiam
      Damian

Komentarz

• TomiCan
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 49

młoda para stoi pomiędzy dwoma fontannami przed zamkiem w Mosznej woj. opolskie.
        Także 2 bokehy ;-)

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez dejotde
          dinderi, a więc dla Ciebie uściślę obecnie korzystam wyłącznie z jasnych stałek bo 70-200/2.8L zamieniłem na poręczniejsze 135/2L
          zdjęcie z dziwnym bokehem było zrobione w sierpniu 2011
          Bardzo dziękuję Nie mniej uważam, ze to usciślenie nie mnie się nalezy Ja wiem, że nie musze mieć jasnej stałki, a wystarczy mi "ciemny zoom", żeby uzyskac w zasadzie identyczny bokeh, w identycznym ujęciu. Wszystko jest kwestią dostępności światła i otoczenia.
          Pytania zadawali koledzy, którzy tego nie wiedzą. To im się należą precyzyjne uściślenia.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...