a75 i kościół

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez bigosan
    Dziękuję z te rady, próbowałem i na ISO 800 i 1600 ale i tak wychodzi to tragicznie. Te czerwone tło jest nie do zniesienia. Ta sama sytuacja jest podczas fotografowania na sali balowej z żarówkami oszczędnościowymi

Jesli mam kiepskie tlo lub kiepskie (roznokolorowe czy z zafarbem) swiatlo zastane to nie ma rady - trzeba "jechac" na lampie.

Mam taka wredna hale sportowo-wystawowa w Warszawie gdzie okna boczne sa... zielone i jak tam robie zdjecia na wystawie kotow to caly rzad klatek pod tymi oknami jest mocno pokrzywdzony... jedyna rada to tryb M , iso800, 1/200 f 4-8 , czyli zabicie wplywu swiatla zastanego.
    To samo z tlem - jesli zbyt przeszkadza, nawet rozmyte GO, to zabijam je blyskiem na pierwszy plan czyli czasem 1/200 , przeslona w miare potrzeb.
    A co do czerwieni to niestety tak juz jest - kiepsko wychodza na zdjeciach... byl gdzies tu watek o tym.

Komentarz

• bigosan
      • 2004
      • 9

Wielkie dzięki za wszystkie rady. Wlasciwie rozpoczęła sie dyskusja na nowy temat. Wszystkie te informacje zweryfikuje w tą sobotę.Nie bede więcej rozwijał tego tematu. Watek miał dotyczyć "A75 i koścół", ale i tak nie wiem jak zaczyna sie nowy wątek. Długo kombinowałem jak wciąć sie w rozmowe. Pozdrawiam wszystkich!
      1Ds, 5D plus L-ki (z grubsza licząc)

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez bigosan
        i tak nie wiem jak zaczyna sie nowy wątek. Długo kombinowałem jak wciąć sie w rozmowe. Pozdrawiam wszystkich!
        Chcialem ci napisac na PW ale pewnie mialbys problemy z odbiorem...
        Odpowiedz w czytanym watku to przycisk "new reply" w lewym, dolnym rogu strony z otwartym watkiem.
        Nowy watek zakladasz gdy jestes w podforum ktore cie interesuje (np "Technika robienia zdjec" ) i w na gorze, po lewej nad watkami masz przycisk "New thread" .

Komentarz

• bigosan
          • 2004
          • 9

Zamieszczone przez Vitez
          i w na gorze, po lewej nad watkami masz przycisk "New thread" .
          Dziękuje Vitez, sprawdziłem, jest tak jak piszesz a nie znalazłem bo te pola są mało czytelne.
          P.s. Podziwiam Cie za cierpliwość i za to, że zawsze udzielasz tak wyczerpujące odpowiedzi :-)
          Ostatnio edytowany przez bigosan; 817.
          1Ds, 5D plus L-ki (z grubsza licząc)

Komentarz

Pracuję...