W tej samej książce, którą cytował Dziobolek Kelby podaje jak jota w jote skopiować duotone z jakiegoś zdjęcia do swojego...
Duotone - jak?
Zwiń
X
-
-
-
-
Jakoś wybitnie mnie ta metoda nie urzekła ale podczas prób z nią nagrałem sobie akcję, która załatwia całość za nas. Można pobrać tutaj:
Dodatkowo jest tam jeszcze jedna metoda konwersji do BW, także zaczerpnięta z Kelby'ego.Komentarz
-
to i ja pokaże swoje
zrobiłem jako kwadrychromia, nieznacznie tylko zmieniając kolory użyte do w/w
link do zdjęciaKomentarz
-
Dzięki KolajJakoś wybitnie mnie ta metoda nie urzekła ale podczas prób z nią nagrałem sobie akcję, która załatwia całość za nas. Można pobrać tutaj:
Dodatkowo jest tam jeszcze jedna metoda konwersji do BW, także zaczerpnięta z Kelby'ego.
Piwko wiszę
C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EXKomentarz
-
-
Komentarz
-
Mam pytanie jak edytować i czy można akcję aby w trybie konwersji zmienić dostęp do odpowiedniego pliku dla 32 Bit?Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
Edytować, zdaje się, nie można. Możesz natomiast nagrać nową akcję z tylko tą jedną czynnością, którą chcesz zmodyfikować i następnie ją przeciągnąć we właściwe miejsce pierwszej akcji. A starą czynność usunąć.Komentarz
-
Panowie, używacie domyślnie zdefiniowanych presetów czy sami bawicie się z kolorami/krzywymi?
5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8LKomentarz
-
Da się edytować linki, które są podane w np. Convert Mode tej akcji, czy trzeba zrobić tak jak pisał Kolaj, w ostatnim swoim poście?|Canon|Komentarz
-
a możecie podpowiedzieć gdzie można znaleźć te pliki ADO w Adobe Photoshop CS5 v12.0.3 Portable?Komentarz
-
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Komentarz