Jak dojść do takich kolorów?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • doovade
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 38

Jak dojść do takich kolorów?

Witam
    Przegladam Galerie tego pana: http://www.matrimonio.pl/2010/04/28/100-kadrow/ i spodobała mi sie bardzo obróbka. Głównie kolor skóry, który nie jest ani za czerwony ani za pomarańczowy. Przykład zdjecia o które mi chodzi to : http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/007.jpg ,http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/033.jpg. Bardzo mi sie podoba róznież B&W od tego pana http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/006.jpg
    Wiem, powiecie pewnie że nie ma w tych zdjęciach(obróbce) nic szczególnego, ja do takich nie potrafie dojść, tzn albo twarz mam za czerwoną albo za pomarańczowa, nawet kręcąc odpowiednimi suwaczkami. Jest to moze zasługa lampy z odpowiednim filtrem(folijką na lampie) ?? albo filtra na założonego na obiektyw ??
    pozdr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A moze to zasługa bardzo odpowiednich presetów ?? Tylko pytanie jakich
    Ostatnio edytowany przez doovade; 22004. Powód: Automerged Doublepost
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Spytaj tego Pana (bywa tutaj), ewentualnie zapisz się do niego na warsztaty
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• michal_sokolowski
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1159

na tym zdjęciu na 100 % nie ma lampy błyskowej.

myślę że facet umiejętnie "macha" suwaczkami w ACR czy innym programie. No i szkła - widać że drogie.

Nie jestem pewien, czy przypadkiem twarz tej pani nie była osobno "wołana" i maskowana potem (rozjaśniana).

Warto się zastanowić nad nasyceniem kolorów - tutaj jest delikatnie, tak że się nic nie zawaliło na czerwono.....

sam jestem ciekaw, zazdroszczę tych kolorków...
      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• jasnezetak
        Bywalec
        • 2007
        • 134

obróbka panie :-).. a szkła ma w stopkach - L + Canon..

Komentarz

• doovade
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 38

Ja tez mam L+canon i to raczej ta wyższa półka, pomimo tego ta obróbka raczej jest dla mnie zagadką...Moze to jakies presety konkretne ?

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez doovade
            A moze to zasługa bardzo odpowiednich presetów ?? Tylko pytanie jakich
            Zdobądź oryginał, jedną parę "przed" i "po" to ci powiem jak to jest zrobione.
            Digart

Komentarz

• gadget_zary
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1046

Gdzieś w dziale "software" ktoś umieszczał program "wyciągający" ustawienia ze zdjęć i tworzący presenty do LR bodajże. Poszukaj tego tematu, może to ci pomoże.

Komentarz

• photographus
                Początki nałogu
                • 2007
                • 434

Zamieszczone przez gadget_zary
                Gdzieś w dziale "software" ktoś umieszczał program "wyciągający" ustawienia ze zdjęć i tworzący presenty do LR bodajże. Poszukaj tego tematu, może to ci pomoże.
                Niech ktoś zapoda linka do tego programiku. Przeszukałem Software ale nic takiego nie znalazłem. Dzięki.
                regulamin pkt 8

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Nie program a strona:
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Mad_Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1458

Czy do tego programu mozna wrzucic cos z innego servera?

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                    Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Próbowałem wrzucić zdjęcia z w/w galerii, ale podaje Invalid URL. Więc chyba nie działa.
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• vidocq
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 157

Zamieszczone przez dinderi
                        Próbowałem wrzucić zdjęcia z w/w galerii, ale podaje Invalid URL. Więc chyba nie działa.
                        UPDATE 05/05/2010: Flickr doesn’t show the processing settings on their metadata page anymore – so unfortunately this converter won’t work any longer. Hope you enjoyed it whilst you had time to use it. Since it’s creation it’s done 3962 conversions!
                        pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Nie doczytałem

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Idź do błyskotliwych na warsztaty i wszystkiego się dowiesz.
                            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Handelson
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 789

Zamieszczone przez pank
                              Idź do błyskotliwych na warsztaty i wszystkiego się dowiesz.
                              Majowe warsztaty przegapiłem ale czekam na następną edycję i jeśli tylko czas pozwoli to się wybiorę
                              Również uważam, że za wiedzę trzeba zapłacić w ten lub inny sposób :-D

Komentarz

Pracuję...