Jak to powstało?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Handelson
    Uzależniony
    • 2009
    • 789

Zamieszczone przez KLeszek
    ja mam dobrze , sprawdź proszę raz jeszcze .
    Teraz jest ok.
    Wcześniej otwierało mi się moje folio. Tak jak u UrGuRa.
    EOT.
    Ostatnio edytowany przez Handelson; 24543.

Komentarz

• MarcinG
      Bywalec
      • 2007
      • 123

Wracając do tematu naśladownictwa zdjęcia z pierwszego posta:

Dzisiaj błysnąłem lampą na wprost- stąd ten brzydki cień pod brodą ale nie chciało mi się rozkładać softboxa:-P

Pomijając tło, brzydko zawiązany szalik i ten cień to jest znacznie lepsze niż moja poprzednia próba.
      Chyba już jestem blisko tego efektu, jak myślicie?
      Mogłem najwyżej jeszcze bardziej prześwietlić tak jak to jest na wzorcowym
      Źródła światła w tle, kontra, mocno świecone z przodu, przepalenia, ocieplenie, kontrast,
      nasycenie i to cała tajemnica według mnie.
      Zdjęcia na CB i www

Komentarz

• Hiv
        Początki nałogu
        • 2005
        • 321

Niezłe Marcin!
        Pochwal się jeszcze raz co tam nagrzebałeś w PSie i jakie miałeś źródło światła?

Komentarz

• MarcinG
          Bywalec
          • 2007
          • 123

Właściwie wcześniej to opisałem.
          Światło- naturalne, słoneczne na lewo jako kontra + z przodu flash goły palnik na wprost.
          W ACR cieplejszy balans bieli i suwaczki na prawo blacks, exposure, contrast, vibrance, clarity (dla każdego zdjęcia jest inaczej wiec chyba bezsensu jest podawanie konkretnych wartości jakie ustawiłem dla tego zdjęcia) W zakładce HLS w Saturation podkręciłem dodatkowo czerwony żółty i trochę pomarańczowy.
          Potem otwarcie w PS i kolejne wywoływanie w ACR na tych samych ustawieniach z wyjątkiem exposure- teraz mocniej na prawo żeby tło było jaśniejsze. Następnie połączenie na maskach tych dwóch zdjęć żeby otrzymać postać z pierwszego, a tło z drugiego wywołania.
          Dalej w PS na nowej warstwie tło miejscowo dotknięte białym miękkim pędzlem
          W color balance dodany czerwony i żółty głownie w midtones. Koniec.
          To wszystko da się pewnie zrobić bardziej elegancko do tego tylko z poziomu ACR.

Dla mnie zdjęcie z pierwszego posta jest po prostu mocno nasycone i kontrastowe do tego ocieplone.
          Świecone z przodu i z lewej. W tle jakieś światła.

Dobrze pasuje taka obróbka do oryginalnego zdjęcia. Do mojego już niespecjalnie- ale na czymś trzeba ćwiczyć
          Zdjęcia na CB i www

Komentarz

Pracuję...