Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób można uzyskać takie żywe kolory www.audreywoulardblog.com Bede wdzięczna za pomoc
Jak uzyskać takie kolory??-help
Zwiń
X
-
AnastaciaTagi: Brak -
podobno prać w dobrych proszkach trzeba
a Tak na poważnie-to wybrać odpowiedni strój i suwaki w PSie-Barwa nasycenie-ewentualnie kolorowanka na masce i później nakładka -
To jest bardzo proste... w czasie wywolywania RAWow dodajesz Vibrance i twoje kolory "ozywaja".... autor tych zdjec moim zdaniem nawet troche przesadzil z ozywianiem kolorow ale skoro jemu sie podoba... to czemu nie... ja kiedys tez dawalem jak najwiecej vibrance az pozniej zauwazylem ze przesadzam
Komentarz
-
Vibrance zwiększa jaskrawość kolorów ale tutaj kolorki pozostają pastelowe. Myślę że chyba jakaś bardziej wyrafinowana obróbka. Niektóre fotografie Cichego mają podobną świetlistość.Komentarz
-
Anastacia
dziekuję za wszystkie posty-wypróbuje z tym vibrance i zobacze co wyjdzie,jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie,to proszę piszcieKomentarz
-
pete69
Nawet widac w szczegolnosci naokolo stup ze to niechlujna maska w PS'ie :P i jest kremowa aureola naokolo dzieciaka.Komentarz
-
hehe efekt oczu
a może są po prostu dobrze oświetlone?
mówisz o tych zdjęciach nastolatki z wpisu "Teen Time""?
Białka mogą być lekko wybielane a źrenica, rzęsy dodatkowo wyostrzane,
kontrast tylko dla oka na masce.
W programie Portrait Proffesional np jest kilka suwaków od oczu i łatwo można je tam retuszować.Komentarz
-
No to jesteś w błędzie .Maska to podstawa , nie wyobrażam sobie robić coś globalnie bez możliwości korekcji wybranych fragmentów fotki lub powrotu do poprzednich ustawień
Polecam http://www.fotografia.kopernet.org/p...i-warstwy.htmlEOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniemKomentarz
-
nie napisałem że maska w PS nie jest potrzebna tylko że nie jest potrzebna do korekty tego zdjęcia, wystarczą dwie kopie niebieskiego kanału i kilka warstw korekcyjnych w każdym momencie można poprawiać co się chce bo wszystko jest na osobnej warstwie jeśli ktoś chce poprawić tylko wybrany fragment może w każdej chwili dodać maskę to tylko jedno kliknięcie myszkiKomentarz
-
Możesz spróbować tak jak James Neeley z maską na skórę:
http://www.flickr.com/photos/jpn/224...7603800513547/
Oczy jak są dobrze oświetlone to wystarczy trochę rozjaśnić za pomocą Brightness/Contrast.
Mało wyrafinowane, ale powinno działać.Komentarz

Komentarz