Jak uzyskać takie kolory??-help

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anastacia

Jak uzyskać takie kolory??-help

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób można uzyskać takie żywe kolory www.audreywoulardblog.com Bede wdzięczna za pomoc
  • mieszko_1vp
    Zablokowany
    • 2009
    • 618

podobno prać w dobrych proszkach trzeba
    a Tak na poważnie-to wybrać odpowiedni strój i suwaki w PSie-Barwa nasycenie-ewentualnie kolorowanka na masce i później nakładka

Komentarz

• rypson
      Bywalec
      • 2007
      • 225

To jest bardzo proste... w czasie wywolywania RAWow dodajesz Vibrance i twoje kolory "ozywaja".... autor tych zdjec moim zdaniem nawet troche przesadzil z ozywianiem kolorow ale skoro jemu sie podoba... to czemu nie... ja kiedys tez dawalem jak najwiecej vibrance az pozniej zauwazylem ze przesadzam

Komentarz

• Sławek
        Uzależniony
        • 2008
        • 968

Vibrance zwiększa jaskrawość kolorów ale tutaj kolorki pozostają pastelowe. Myślę że chyba jakaś bardziej wyrafinowana obróbka. Niektóre fotografie Cichego mają podobną świetlistość.
        www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Anastacia

dziekuję za wszystkie posty-wypróbuje z tym vibrance i zobacze co wyjdzie,jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie,to proszę piszcie

Komentarz

• Swid
            • 2008
            • 11

ja tam zawsze z nasyceniem kombinowałem...

Komentarz

• pete69

Nawet widac w szczegolnosci naokolo stup ze to niechlujna maska w PS'ie :P i jest kremowa aureola naokolo dzieciaka.

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

Zamieszczone przez pete69
                naokolo stup

Komentarz

• Whitefire
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 27

Co do kolorów to poza suwakami nie mam pomysłu, ale na tym fioletowym zdjęciu pod koniec rewelacyjnie widać jak dobrze jest ostrość trafiona Czoło czapki już jest poza go.
                  50D; C 17-55

Komentarz

• maja176
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 17

a jak zrobić efekt tych oczu ;] ? są takie nasycone i szkliste..

Komentarz

• MarcinG
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 123

hehe efekt oczu a może są po prostu dobrze oświetlone?
                      mówisz o tych zdjęciach nastolatki z wpisu "Teen Time""?
                      Białka mogą być lekko wybielane a źrenica, rzęsy dodatkowo wyostrzane,
                      kontrast tylko dla oka na masce.

W programie Portrait Proffesional np jest kilka suwaków od oczu i łatwo można je tam retuszować.
                      Zdjęcia na CB i www

Komentarz

• myro6
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 19

jeśli chodzi wam mniej więcej o coś takiego to nie potrzebna jest żadna maska

Komentarz

• sbogdan1
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 359

No to jesteś w błędzie .Maska to podstawa , nie wyobrażam sobie robić coś globalnie bez możliwości korekcji wybranych fragmentów fotki lub powrotu do poprzednich ustawień
                          Polecam http://www.fotografia.kopernet.org/p...i-warstwy.html
                          EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• myro6
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 19

nie napisałem że maska w PS nie jest potrzebna tylko że nie jest potrzebna do korekty tego zdjęcia, wystarczą dwie kopie niebieskiego kanału i kilka warstw korekcyjnych w każdym momencie można poprawiać co się chce bo wszystko jest na osobnej warstwie jeśli ktoś chce poprawić tylko wybrany fragment może w każdej chwili dodać maskę to tylko jedno kliknięcie myszki

Komentarz

• rOOmak
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 617

Możesz spróbować tak jak James Neeley z maską na skórę:
                              http://www.flickr.com/photos/jpn/224...7603800513547/

Oczy jak są dobrze oświetlone to wystarczy trochę rozjaśnić za pomocą Brightness/Contrast.

Mało wyrafinowane, ale powinno działać.

Komentarz

Pracuję...