Na czym polega "Technika światła"

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaco
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1135

Zamieszczone przez Danon
    Obrobiłem już parę fotek, i nawet mi to wychodzi, ale do każdej (każdej nadającej się do tego, bo nie wszystkie wychodzą) trzeba podchodzić indywidualnie.

Znajdę później chwilę czasu to napisze pokrótce co i jak
    Przypuszczam ze do kazdej sa inne ustawienia, ale na pewno by pomoglo gdybys napisal cos. TIA.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Komentarz

• bebop
      Uzależniony
      • 2005
      • 755

moja przymiarka do zdjęcia poniżej. wady zdjęcia oryginału to znikomy rysunek źrenic - jedna z bardziej istotnych rzeczy w takim zdjęciu. jeszcze w nimi podłubię.

gra i buczy bebop

Komentarz

• asterix
        Uzależniony
        • 2005
        • 793

http://www.daminet.pl/~xsrx/babcia.jpg zdjecie babci nie jest moje wygrzebalem ja z sieci i pokusilem o obrobke
        Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Danon
          Coś już napisał
          • 2004
          • 80

Zamieszczone przez bebop
          moja przymiarka do zdjęcia poniżej....
          Nieźle go pojechałeś hehe... wygląda jakby z szybu kopalni wyszedł

Komentarz

• Polaco
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1135

Zamieszczone przez asterix
            http://www.daminet.pl/~xsrx/babcia.jpg zdjecie babci nie jest moje wygrzebalem ja z sieci i pokusilem o obrobke
            Asterix, chowaj sie chlopie bo jak Cie ww babcia dorwie za to co jej zrobiles na tym zdjeciu to nie przezyjesz
            Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
            Troche moich knotow

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez Polaco
              Asterix, chowaj sie chlopie bo jak Cie ww babcia dorwie za to co jej zrobiles na tym zdjeciu to nie przezyjesz
              ROTFL Zachęcony tym komentarzem obejrzałem fotkę - i w pełni się zgadzam :-D
              (w pozytywnym znaczeniu dla Asterixa ma się rozumieć!)
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• asterix
                Uzależniony
                • 2005
                • 793

hehe no ja mysle ze babcia ta wolala by nieco bardziej anielski klimat mam nadzieje ze nie foci canonem i nie siedzi na tym forum
                Swoja droga bylby konkretny temat zfocic taka babiczke z 20d + tele w lapach fotografujaca mlodych ludzi (na przekor mlodym, robiacym foty dziadkom)
                Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Danon
                  Coś już napisał
                  • 2004
                  • 80

No widok takiej babci z taką "maszynka" musiałby być imponujący :-) Widywałem już babcie hasające po górskich szlakach ale z aparatem w ręku nigdy.

Wrzucam drugą moją przeróbkę: http://www.forum.zelow.pl/danon/foto/index.html

Komentarz

• asterix
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 793

ughh te jego jedzonko wzbudzilo we mnie cofke

Komentarz

• Loki2

Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem, co ta wasza radosna twórczość ma wspólnego z techniką Dragana, przecież na jego zdjęciach nie ma takich przerysowań.

Komentarz

• Danon
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 80

O jakich przerysowaniach mówisz Loki2 ? Przecież widzisz, że każdy tu próbuje... i nie musi wyjść z tego od razu dzieło pokoju Dragana.
                        Niektóre z jego prac osobiście nie podoba mi się, ale to moje zdanie... dla większości są idealne.

Komentarz

• Loki2

No właśnie o tym mówię, że prace Dragana są idealne (choćby Urban) a to co pokazujecie, daleko odbiega od jego techniki.

Komentarz

• Danon
                            Coś już napisał
                            • 2004
                            • 80

Akurat Urban nie podoba mi się tak jak Mleczko czy Kuba, tyle że jest znaną postacią i właśnie tym przemawia do oglądajacych.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Aha, czyli przerysowania to znaczy, ze zle wyszlo?
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Loki2

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                                Aha, czyli przerysowania to znaczy, ze zle wyszlo?
                                no najlepiej to nie wygląda..
                                .. co wycięcia?

Komentarz

Pracuję...