Krople wody na lisciach

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robootb
    Coś już napisał
    • 2007
    • 77

Krople wody na lisciach

Witam serdecznie,
    Jak zrobic takie krople wody? czym wogole je wykonac, zeby trzymaly sie liscia?! Czy to moze jakies sztuczki photoshopowe?

Jakies pomysly?
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• michal_b

na obydwóch widać bardzo dużo obróbki. JAK ? znajdź kroplę na liściu w słoneczną pogodę i zrób zdjęcie . Pokombinuj może z lampą i już.

Komentarz

• Paenka
        Uzależniony
        • 2008
        • 727

Zamieszczone przez robgr85
        dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
        gliceryna gliceryna daje ładne kropelki
        Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• enkoder
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 29

W maju ubiegłego roku, zaraz po deszczu poszedłem na działkę głównie po "kropelki". Żadnej gliceryny, żadnego Photoshopa.
          Canon 20D + Sigma 70-300 Macro

KROPELKI

Komentarz

• robootb
            Coś już napisał
            • 2007
            • 77

enkoder moze skrytykuje ale te zdjecia od 917-923 czy jakos tak po prostu mi sie totalnie nie podobaja ;P ... I nie o taki efekt mi chodzi xD
            O to moj nowy sprzecik ...
            Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Komentarz

• enkoder
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 29

Dałem tylko zdjęcie poglądowe, nie do oceny, myślałem że o to Ci chodziło. Tak czy inaczej dzięki za słowo krytyki
              Tej wiosny (jak w końcu będzie) też zamierzam zrobić wypad na kropelki, tym razem wezmę się za to dokładnie i z odpowiednim, wcześniejszym przygotowaniem, a nie po łebkach jak rok temu.

Komentarz

• Canion
                Uzależniony
                • 2008
                • 551

Najprościej w takim przypadku poprosić o radę autora zdjęcia. bywa że odpowie. podpytałem paru kropelkarzy i wychodzi że pierwsze zdjęcie z tego posta złożone w Psie z kilku ujęć. + oczywiście bliki i woda dodane pluginami. generalnie wiecej w tym PSa niż fotografii jako takiej. zresztą akurat ten autor produkuje tego typu montaże masowo. a to kropelek odejmie czy biedronkę dorzuci.
                szansa aby otrzymać podobny efekt odrazu na zdjęciu niewielka
                Ostatnio edytowany przez Canion; 17216.

Komentarz

• rediconn
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 56

Nie żebym się jakoś specjalnie chwalił - ale wkleję linka do mojego postu z kropelkami. http://canon-board.info/showthread.php?t=41321. Wypasów raczej tam nie znajdziesz, ale kilka kropelek jest Większość robiona rankiem (między 7 a 9 rano), rosa "oryginalna", czasami tylko pomagałem sobie spryskiwaczem z kranówą. Fajna zabawa.
                  Finally I've found that I belong here

Komentarz

Pracuję...