Pomiar centralnie ważony

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krecio
    Początki nałogu
    • 2004
    • 470

Pomiar centralnie ważony

No właśnie... W jakich sytuacjach go używacie. Nie pytam co to takiego. Chodzi mi o konkrentne sytuacje, miejsca i okoliczności.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

ja uzywam takiego pomiaru na codzien, poniewaz w 300D taki wystepuje standardowo w trybie M. Dopiero po nacisnieciu * przechodzi w skupiony.

Komentarz

• krecio
      Początki nałogu
      • 2004
      • 470

To tez wiem. Mam jeszcze trabanta choc obok lezy juz wersja "de luxe". Chodzi mi o konkretne sytuacje w jakich widzisz potrzebe albo koniecznosc stosowania akurat tego trybu. A zeby juz byc tak do konca konkretny - w jakich sytuacjach wyraznie przeszkadza.
      pozdr.
      krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• sid
        Uzależniony
        • 2004
        • 643

no przedewszystki to w portretach i wszystkich sytuacjach kiedy zalezy Ci na dobrym naswietleniu obiektu zajmujacego znaczna czesc akdru ale jednak nie caly kadr i roznicaym sie w znacznym stopniu od tla. Poza tym w zasadzie kazde ujecie mozna zalatwic sotem (cz tez tym psedu canonowskim spotem) ale to wymga wiekszej wprawy...

Komentarz

• Cychol
          Początki nałogu
          • 2005
          • 398

Zamieszczone przez sid
          no przedewszystki to w portretach i wszystkich sytuacjach kiedy zalezy Ci na dobrym naswietleniu obiektu zajmujacego znaczna czesc akdru ale jednak nie caly kadr i roznicaym sie w znacznym stopniu od tla. Poza tym w zasadzie kazde ujecie mozna zalatwic sotem (cz tez tym psedu canonowskim spotem) ale to wymga wiekszej wprawy...
          ... sorry, możesz to przetłumaczyć na język Polski???... ??:
          pozdrawiam

Komentarz

• p13ka
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1013

Zamieszczone przez krecio
            No właśnie... W jakich sytuacjach go używacie. Nie pytam co to takiego. Chodzi mi o konkrentne sytuacje, miejsca i okoliczności.
            Nie używam. Korzystam ze skupionego a czasami matrycowego, ale to tylko wtedy, gdy daję babci/cioci puszkę do pstryknięcia mi fotki (zielony program).

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

szukasz tego co ma byc ekwiwalentem szarej karty i na nim mierzysz pomiarem skupionym.
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

Pracuję...