efekt unoszącego się materiału

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amroz
    Uzależniony
    • 2006
    • 772

efekt unoszącego się materiału

Witam!
    W jaki sposób uzyskać taki lub podobny efekt? :

Jak robi sie fotografie na których materiał unosi sie, owiewa, faluje? Próbowałem wentylatory i niestety nie moge czegos takiego uzyskać. Próbowałem też wentylator + długie czasy, ale niestety modelka poruszona. Będę wdzięczny za każda poradę.
  • poss
    Bywalec
    • 2006
    • 131

na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Komentarz

• amroz
      Uzależniony
      • 2006
      • 772

Zamieszczone przez poss
      na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?
      to juz pomysł jest. Spróbuję napewno. choć ciekawiej by wyglądał rozmyty, powiewający materiał. Dzieki za porade.

Komentarz

• ABJ
        Bywalec
        • 2007
        • 234

photoshop... zadne druty
        abjphotography.com

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

mi też to wygląda na PS
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Olszewski
            Uzależniony
            • 2006
            • 782

Zamieszczone przez robgr85
            mi też to wygląda na PS
            Zamieszczone przez ABJ
            photoshop... zadne druty
            Miałem przyjemność rozmawiać z Katarzyną Rzeszowską na temat unoszenia się tego materiału na jej fotografiach jak i ogólnie na temat jej prac. Utrzymuje się on z mocą modelki oraz wiatraków. Nie ukrywam, jest to bardzo ciężkie bo próbowałem, aczkolwiek mnie osobiście efekty tego typu bardzo się podobają.

Wiesz jak do tego dojdziesz to w sumie nieistotne - czy wiatraki z pomocą modelki czy druty, czy Photoshop, liczy się efekt. Osobiście jakoś wolałbym się pomęczyć z wiatrakami.
            40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
            Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

Pracuję...