Fotografia przedmiotow/owocow wpadajacych do wody
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
ja mam akwarium 40x30x20 i w nim probowalem, probowalem tez w szklance do koktaili (taka szeroka u góry i zwężająca się ku dołowi) i nie powiem że nie byłem zadowolony
z tym że robiłem zdj sigmą 70-300 w okolicach 200 bo jednak chlapie strasznie woda:/
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim. -
ja na dniach przymierzam się do mega serii podobnych fotek... będę korzystał za akwarium 80l, efs55-255is oraz dwóch flashy sb25 puszczonych bokiem. Jak już kolega napisał owoce całkiem nieźle chlapią, dlatego chyba najlepiej aby akwarium było dość wysokie, lub aby aparat był w wystarczającej odległości od akwarium.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
-
...Mozna tez postawic akwarium na parapecie za oknem i robic fote z pokoju przez szybe...hehehe
.Wtedy sie aparacik nie zachlapie.
Wiem ze to glupie ale jakos mi tak na jezyk przyszlo...musialem to wyrzucic z siebie-40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)Komentarz
-
Komentarz
-
-
-40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)Komentarz
-
Jak macie jakieś już swoje zdjęcia to bardzo proszę o jakieś przykłady. Nie ukrywam że ten temat chodził za mną jakiś czas temu i jak bym zobaczył już Wasze zdjęcia no i oczywiście poprosił wówczas Was o szczegółowe opisanie jak to zrobić to chętnie podejmę się zrealizowania tego tematu.
Obecnie głowa zaprzątnięta innymi sprawami i za bardzo nie mam czasu na zagłębianie się i myślenie co i jak, ale myślę że już niebawem będzie lepiej.
PozdrawiamKomentarz
-
Tak z ciekawości pytam, jak ustawić źródła światła flash i czy stosujecie filtry polaryzacyjne w celu eliminacji odbić światła od szyby (refleksy itp.)?Komentarz
-
jutro/(tzn dzisiaj) się za to prawdopodobnie zabiorę (muszę wyczyścić stare akwarium, a jest trochę takiego zaschniętego, kamiennego osadu na ściankach).
Polara nie będę używać... fotki będą robione w całkowitej ciemności, dlatego nie przewiduję dodatkowych odblasków.
Pozdrawiam,Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Mam takie zapytanie, jak wygląda metoda robienia takiego zdjęcia? Chodzi mi o to czy ktoś wrzuca owoc do akwarium a Wy wykonujecie serię zdjęć i na jakich nastawach ekspozycji? Czy też wyzwalacie migawkę zdalnie?Komentarz
-
ja planuję porobić fotki dzisiaj, jeśli dziś mi się uda zmyć osad z kamienia nie niszcząc akwarium (kupiłem taki środek w castoramie, mam nadzieję że wraz z kamieniem nie zejdzie mi silikon). Może wezmę idotenkamerę ojca i nakręcę filmik jak to u mnie wygląda. Generalnie ja strzelam w trybie 'M', (pierwszy raz będę robić fotki owoców wpadających do wody więc nie wiem czy pomysł oświetlenia wypali) planuję oświetlić akwarium z boków dwoma zewnętrznymi flashami. wyzwalam samorobnym wyzwalaczem przewodowym.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
udało mi się jako tako wyczyścić szyby z kamienia, ale zonk mnie spotkał... zapomniałem naładować akumulatorki do flashów i po jakichś 50 fotkach w jednym baterie siadły. Kontynuować będę jutro.
Pozdarwiam,
RobertLoty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Robert czekam zatem na rezultaty jutro
. Mam nadzieję że się pochwalisz. Widziałem jedno zdjęcie od kuchni jak to mówią i po prawej i lewej stronie akwarium były 2 lampy błyskowe i oczywiście biała kartka papieru i trzecia za akwarium podświetlająca tło.
Ciekaw jestem czasów jakie ustawiasz i wartości przysłony.
PozdrawiamKomentarz
Komentarz