robienie portretów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Damiano
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 27

robienie portretów

Chciałbym żebyście mi poradzili jakiego filtra użyć do robienia portretów ludzi, aby kolor skóry bladych osób nabrał lekkiej opalenizny. Z góry dziękuję.
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

najlepszy będzie krem z filtrem 5 i solarium..

Komentarz

• Nawrot
      Bywalec
      • 2006
      • 115

W ps'ie sie trzeba sie bedzie pobawic... raczej innej mozliwosci nie ma.
      No chyba ze krem samoopalający, albo rada kolegi post wczesniej
      Ostatnio edytowany przez Nawrot; 6766.

Komentarz

• Sempoo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 273

Damiano spróbuj w PS:
        W wersji CS3 tworzysz warstwę dopasowania Black & White i jej krycie dajesz w tryb Luminance, nastepnie bawisz się suwakami.
        Inna opcja to warstwa dopasowania Channel mixer i wybierasz monochrome i tylko kanał niebieski dajesz na 100% a inne na 0%. Teraz ustawiasz mieszanie tej warstwy na Luminance i sterujesz jej kryciem dla uzyskania odpowiedniego efektu.
        60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• ArturBonoVox
          Uzależniony
          • 2007
          • 684

Robisz zdjcie modelce/modelowi. Stosujesz lub nie makijarz. Modelujesz swiatlem jesli chcesz i to czujesz. Potem obrobka w PS. W zaleznosci co chcesz osiagnac taka stosujesz obrobke.
          Najlepiej zakupic lub porzyczyc ksiazke albo znalezc przepis na necie.

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

Zamieszczone przez Damiano
            Chciałbym żebyście mi poradzili jakiego filtra użyć do robienia portretów ludzi, aby kolor skóry bladych osób nabrał lekkiej opalenizny. Z góry dziękuję.
            nie znam się więc nie sugeruj się za bardzo... bo moja praktyka w robieniu portetów, fotek ludzi jest nikła... może złota parasolka by wystarczyła (tyko że ona podbarwi całe zdjęcie)
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• krzypol
              Bywalec
              • 2005
              • 174

Zamieszczone przez Damiano
              W CS kliknij z menu OBRAZ > dopasuj > kolor selektywny. Następnie wybierz z górnego pola kombi: czerwienie i zwiększ nasycenie przez przesuwanie suwaka koloru żóltego. Tak samo z pola kombi wybierz żółcie i zwiększaj nasycenie przesuwanie suwaka koloru żóltego. Kombinuj;-)

Komentarz

Pracuję...