rozmiary/wymiary zdjec

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Repsol
    Coś już napisał
    • 2006
    • 70

rozmiary/wymiary zdjec

witam
    temat nie za bardzo zwiazany z technika robienia zdjec ale nie mialem pomyslu gdzie go umiescic.
    niedlugo bede mial do przerobienia z raw fotki z wesela , nie bardzo wiem pod jaki format je przygotowac
    czy wszystkie tzn przygotowanie,plener,kosciol,wesele musza byc w formacie np 20x25 czy moze 13x18 wystarcza? a moze plener i kosciol w wiekszym formacie a przygotowania i zabawe w mniejszym?
    jakie sa standardy / trendy w tego typu tematach?
    pozdrawiam
    Repsol
    Jakaś puszka, jakieś szkło, jakoś idzie
  • Wats0n
    Uzależniony
    • 2006
    • 996

Ja tam bym się przede wszystkim starał trzymać jednej proporcji boków (3:2)
    Ostateczny rozmiar zależy od tego, czego młodzi oczekują.
    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Niedzwiedz
      Uzależniony
      • 2004
      • 578

20x30 wyglada super w albumie ! polecam ten format
      www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
      www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• comatus
        Uzależniony
        • 2006
        • 725

Mam takie pytanie (sorki za podpięcie do tematu). Koleżanka chciała wydrukować sobie zdjęcia w dużym formacie (50-70 cm po dłuższym boku). Zdjecia robione jakimś EOSem xxxD (chyba 350D). I teraz pytanie, czy to ma sens? Czy te wydruki będą jeszcze jakoś się prezentować?

Komentarz

• Szamot
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 35

Zamieszczone przez comatus
          Mam takie pytanie (sorki za podpięcie do tematu). Koleżanka chciała wydrukować sobie zdjęcia w dużym formacie (50-70 cm po dłuższym boku). Zdjecia robione jakimś EOSem xxxD (chyba 350D). I teraz pytanie, czy to ma sens? Czy te wydruki będą jeszcze jakoś się prezentować?
          Ja zrobiłem bratanicy portret o o wymiarach 40x60. Wyszło jak dla mnie (amatora) bardzo fajnie. Robiłem 400D wiec w stosunku do 350D miałem dodatkowe 2 Mp które na pewno sie przydały.

Co do wymiaru zdjęć weselnych nie wypowiadam się bo nigdy nie robiłem. 8)

Komentarz

• gutek
            Bywalec
            • 2007
            • 133

ja podobnie, ostatnio drukowałem 70x50 oraz większą panoramę 110cm, wyszło bardzo fajnie. Foty robione na 400D.
            Oczywiście nie będziesz tego oglądał z 10cm a z większej odległości więc jakość powinna być ok

[Portfolio]

Komentarz

• Repsol
              Coś już napisał
              • 2006
              • 70

niedzwiedz
              mysle ze ten format bylby faktycznie bardzo dobry, porozmawiam z mlodymi i jesli wyraza zgode to tak przygotuje, tylko zastanawiam sie czy w tym formacie zrobic wszystkie czy tylko np plener i kosciol a reszta w mniejszym?
              po wstepnej selekcji tak ok 120 by sie nadalo, uwazasz ze to za duzo? moze lepiej zawezyc pole do max 80?
              ps
              Twoja galeria swietna, buty mlodego z metkami rewelacja, gratuluje spostrzegawczosci
              Repsol

Komentarz

• ryszard_ochódzki
                Początki nałogu
                • 2007
                • 255

Musisz brać pod uwagę zdanie młodych. Ciężko jest wywołać kilkadziesiąt zdjęć w 20x30 bo to sporo kasy, a przecież zawsze rodzince trzeba dać. Optymalne zdjęcia to 13x18, a wybrane do małego albumu mogą być 15x21 lub 20x30.
                Mordo Ty moja !

Komentarz

• Repsol
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 70

a zdanie mlodych jest takie : 15 x 20 ,niestety w tym wypadku trzeba troche pokadrowac, bo tylko format 10x15 i 20x30 wychodzi bez kadrowania, niektore moznaby i wykadrowac do podanych wymiarow ale niektore sa tak ciasne ze zal kadrowac, hmmm
                  Repsol

Komentarz

Pracuję...