Nowojorski fotograf Gerard Maynard wraz z francuską firmą Kolor Company przedstawili interesujące panoramiczne zdjęcie Harlemu. Wyróżnia je rozdzielczość sięgająca... 13 gigapikseli.
13 GIGApixeli
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Prócz dużej rozdziałki nie widzę w nim nic ciekawego :-P A nawet zwrócę uwagę, że niebo jest totalnie skopane, ale pewnie przy łączenie wielu zdjęć nie dało się tego zrobić lepiej. Nie wiem, jakiego sprzętu używał Maynard, ale zakładając, że focił Canonem o największej ilości megapikseli (16 w 1Ds Mark II), to musiałby złączyć 812 zdjęć XDD Ale gdyby robił to Hasselbladem H3D-39 (39 MPikseli), wyszłyby mu już "tylko" 333 zdjęcia XD Tak czy inaczej, gość nie ma życia XDNowojorski fotograf Gerard Maynard wraz z francuską firmą Kolor Company przedstawili interesujące panoramiczne zdjęcie Harlemu. Wyróżnia je rozdzielczość sięgająca... 13 gigapikseli.
http://www.harlem-13-gigapixels.com/
Edit: Chociaż fajnie móc zauważyć, że w jednym z budynków dwóch wież z prawej strony zdjęcia, widocznych daleko na horyzoncie, ktoś postawił różowego kwiatka na parapecie okna XDOstatnio edytowany przez Arek Piekarz; 6492.40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.plKomentarz
-
Ciekawsze sa same budynki.
Ruszaja sie
(widac przy miejscach klejenia)Komentarz
-
Komentarz
-
a na jednym z budynków to mają ogrodzenie na dachu a na nim drut kolczasty
więzienie jakieś czy coKomentarz
-
-
Gdzies czytalem ze:
-ujec bylo ok 2k.
-obrobka na jakims mega sprzecie (quad-core xeon) trwa 46 godz!:-o
-uzywal Nikona D2X z obiektywem Nikkor 300 mm.
-pliki w Rawach mialy ok 12Mb.
-wszystkie zajmowaly jakies 21Gb!
-panoramke skladal w Autopano Pro
-finalny obraz miał rozdzielczość 279689 x 46901 pikseli i ważył 48,8 GB!!!!:-D
no...a jak ja zrobie Rawa to go pozniej wolam w cs2 a zajmuje mi to z 30min taki mam sprzet... a jak panorame w photostichu conanowskim robie powyzej 5 ujec to mi siada komp, w bloku obok braknie pradu i korki sasiadom wyskakuja...
poza tym.... slabiasta ta jego panoramka
pozdr!szkiełko i oko
Komentarz
-
Bez rewelacji, przesunalbym to w inny dzial (Technika zdjec), bo tutaj bez sensu!Komentarz
-
Komentarz
-
Wrazenie robi dopiero ogladanie tego w wersji HD... ale tylko pod IE7.Komentarz
Komentarz