Blenda jako tło fotograficzne do domowego studia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmeg
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1535

Blenda jako tło fotograficzne do domowego studia

Potrzebuje do domowego studia tła (najbardziej mi zależy na czarnym), ze względu na to, ze to domowe wiec chodzi też o miejsce niezbędne do rozkładania i przechowywania tego. Zastanawiam się nad blendami robiącymi za tło - cos w tym stylu (link przypadkowy (wszystkie wszedzie wyglądają w zasadzie tak samo i cenowo podobnie, niestety nie daje się załączyć samego zdjęcia tutaj):

Ma to sens czy szukać jakiegoś innego rozwiązania?
    Galeria na CB
    http://500px.com/piotrtracz
  • Pezet85
    Początki nałogu
    • 2018
    • 475

Odp: Blenda jako tło fotograficzne do domowego studia

Zamieszczone przez kmeg
    Potrzebuje do domowego studia tła (najbardziej mi zależy na czarnym), ze względu na to, ze to domowe wiec chodzi też o miejsce niezbędne do rozkładania i przechowywania tego. Zastanawiam się nad blendami robiącymi za tło - cos w tym stylu (link przypadkowy (wszystkie wszedzie wyglądają w zasadzie tak samo i cenowo podobnie, niestety nie daje się załączyć samego zdjęcia tutaj):

Ma to sens czy szukać jakiegoś innego rozwiązania?
    Mam taką blendę i ostatnio jej użyłem do bliższych portretów i spoko to wyszło. Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch ( myślę że fajnie by wyszła głębia ) ale niestety strasznie drogie są [emoji846].

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• michalab
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1580

Zamieszczone przez Pezet85
      Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch
      A nie wystarczy tkaniną owinąć taką blendę? Ja tak robiłem co prawda z dużo mniejszymi blendami, jako tło do fotografowania przedmiotów, a nie portretów.
      Zapraszam

Komentarz

• Pezet85
        Początki nałogu
        • 2018
        • 475

Zamieszczone przez michalab
        A nie wystarczy tkaniną owinąć taką blendę? Ja tak robiłem co prawda z dużo mniejszymi blendami, jako tło do fotografowania przedmiotów, a nie portretów.
        No w sumie dobry patent, tylko gdzie dostać taka tkaninę jak w blendach lastolite?

Komentarz

• michalab
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1580

No w sumie dobry patent, tylko gdzie dostać taka tkaninę jak w blendach lastolite?
          nie wiem jaka jest w blendach lastolite, ale pójdziesz do sklepu z tkaninami/zasłonami to może coś sobie dobierzesz.
          Zapraszam

Komentarz

• Pezet85
            Początki nałogu
            • 2018
            • 475

Nawet nie chodzi mi o sam materiał , tylko właśnie o kolorystykę/ fakturę coś Ala materiał wielobarwny

Komentarz

• kmeg
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1535

Mam taką blendę i ostatnio jej użyłem do bliższych portretów i spoko to wyszło. Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch ( myślę że fajnie by wyszła głębia ) ale niestety strasznie drogie są [emoji846].

Dzięki za info, sprawdzę w takim razie organoleptycznie
              Galeria na CB
              http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

Pracuję...