Jinbei MSN III czy Quadralite Pulse Pro X

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PhobosD2
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 15

Jinbei MSN III czy Quadralite Pulse Pro X

Witam

Mam dylemat odnośnie doboru lampy.
    Obecnie posiadam 2 lampy Quantuum:
    - 1x R+ 300Ws Digital
    - 1x R+ 600Ws Digital

To czego mi brakuje to sterowanie lampą bez podchodzenia do niej , szybszy czas ładowanie oraz HSS.
    Moc to mininum 600Ws lub w przypadku 800Ws.
    Mimo dużej mocy lampy nad którymi się zastanawiam spełnią swoją rolę nawet w małym pomieszczeniu ze względu na duży zakres regulacji mocy Quadralite 1/128 oraz Jinbei 1/256

Tutaj najważniejsze pytanie: czy mogę łączyć Quantuumy z nowymi lampami bez problemów( temperatura barwowa ) czy raczej lepiej mieć wszystko z jednej serii ?

Czy ktoś posiada lub posiadał zestaw Quanntum plus Jinbei i jak to wygląda w praktyce?

pozdrawiam :-)
  • arapaho
    Coś już napisał
    • 2004
    • 72

Odp: Jinbei MSN III czy Quadralite Pulse Pro X

Witam,
    Osobiście z doświadczenia mogę napisać, iż najlepiej współpracuje się w obrębie jednego systemu.
    Quadralite / Godox - to dobry system. Jeśli więc chodzi o sterowanie radiowe, to najlepiej nie "mieszać".
    Pozdrawiam ...
    - .. -

Komentarz

• PhobosD2
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 15

Odp: Jinbei MSN III czy Quadralite Pulse Pro X

Dzięki za odpowiedź. W tej chwili zrobię tak: lampy Quantuum zostaną jako stałe wyposażenie studia JINBEI dokupie tak czy siak z tym że będzie to HD-601 :-).
      Wiadomo jak ze sterowaniem to wygląda bo potrzebuje dodatkowe sterowniki ale trudno. Budżet nie pozwala na zmianę wszystkiego tak jakby się chciało.

Komentarz

Pracuję...