lampa błyskowa czy 70 200?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radiki
    Początki nałogu
    • 2014
    • 341

Odp: lampa błyskowa czy 70 200?

Kup obiektyw

Komentarz

• abi85
      Dopiero zaczyna
      • 2014
      • 33

Przyznaję, przegiąłem trochę delikatnie wczoraj.
      Tydzień wku... w pracy wyszedł mi bokiem i dał o sobie znać.

Przepraszam Tombasa http://www.canon-board.info/members/tombas-6231/ za kochanie, nawet go nie znam a przegiąłem nie dopatrując się "".

Co do sprzętu to mam tylko: lampę Youngnuo 560 + sigmę 24-70 2.8 + Canon 1D mk.II + statyw i blenda szt. 1.
      Poza sprzętem: Sporo wiedzy na temat światła, techniki fotografowania i obróbki zdjęć.
      Brakuje mi natomiast doświadczenia ze światłem (jedynie lampa na stopce ze słoikiem) i brakuje wiedzy jak wygląda praca z 70 - 200.

Focę czasem na ślubach i powyższy sprzęt daje radę, w zupełności do tego mi wystarcza.
      Ostatnio edytowany przez abi85; 52527.

Komentarz

• chester_jds
        Początki nałogu
        • 2015
        • 374

Niczego nie kupuj. Jak jesteś dobry macho, to żadna zabawka twojej zajefajnosci nie poprawi. Jak jesteś kiepski to i tysiąc zabawek tego nie naprawi. Za te kasę pojedź sobie na wycieczke

Komentarz

• r_m
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2418

Zamieszczone przez abi85
          Focę czasem na ślubach
          Dla świętego spokoju swojego i Twoich klientów zacznij listę zakupów od:
          - "jakieś body"
          - "jakieś szkło", choćby 50/1.8 STM
          - druga lampa
          W tej chwili jeśli na początku dnia coś Ci padnie (dowolny element body-szkło-lampa) nie robisz nic (a jak młody lub drużbowie będą "wyrywni", to...).
          Jak dla mnie to dość ryzykowne przy robieniu na zlecenie.

Komentarz

• chrisNI
            Bywalec
            • 2013
            • 173

Abi85 IMHO podstawá fotografi na poczátek to odpowiednià szklarnia I poznania jej możliwości w zderzeniu ze światłem zastanym. Pracá z fleszami wymaga już trochę wiedzy I znajomości Jak skorygować oświetlenie sceny. Skoro rozważasz parasolki to wnioskuję żemyślisz o domowych studio ... To jeszcze wyższy stopień wtajemniczenia I zasobności portfela. Niestety Nie kończy się tylko na zakupie palnikòw ... Dobry osprzęt to też spore wyrzeczenia. Pozatym sterowanie całym tym ustrojstwem to też ciágłe problemy gdy chcesz tanio I ciágle testujesz wciáż nowe experymenty made in PRCh. Przeszłem tá całá drogę od pixeli I srykseli youngnuo I srongnuo, po zakupie pocketWizzard -òw zapomniałem co to problem ... No ale to sporty wydatek , ale jednorazowy

Komentarz

• mystical
              Coś już napisał
              • 2016
              • 60

A ja poszedłbym w obiektyw. Jakąś lampę już masz, a skoro piszesz, że nie masz jeszcze wiedzy o błyskaniu to ucz się na niej.
              Pomóż niepełnosprawnej dziewczynce, wystarczy polubić lub udostępnić znajomym

Komentarz

• abi85
                Dopiero zaczyna
                • 2014
                • 33

Co sądzicie o tym obiektywie?

Canon EF 70-200 2,8 L USM (6810966152) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Coś warty, czy lepiej kupić używanego tamrona lub sigmę za te kilka złotych mniej?

Komentarz

• Radomirus
                  • 2017
                  • 7

Ten obiektyw jest zjechany jak sandały Mojżesza.
                  Lampy tanieją bo to elektryka a optyka trzyma cenę, wnioski wyciągnij sam.
                  edit:
                  Lepiej kupic za te cenę nowy 70- 300 EF, posiadam takowy i w słoneczne dni jest świetny, przy zachodach słońca również bardzo dobrze spełnia swoja rolę.
                  Ostatnio edytowany przez Radomirus; 57616.

Komentarz

Pracuję...