Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błysku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bilionairee
    • 2015
    • 4

Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błysku

Witam,
    mam problem z wyzwoleniem błysku. Mam dwie lampy studyjne Quantuum Up 200 i dokupiłam wyzwalacze Yongnuo RF-603C. Podpięłam jak należy (jeden na gorącą stopkę aparatu, drugi kablem do jednej z lamp, druga lampa z fotoceli). Ustawiłam te same kanały. Gdy kliknę na wyzwalaczu guzik to błyskają obie. Gdy wciskam spust migawki lampy nie błyskają. Nie rozumiem dlaczego. Czy mógłby ktoś pomoc?
    Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że mam lampę Pixel Mago GN65 i po ich połączeniu z wyzwalaczami, błyska.
    Ostatnio edytowany przez bilionairee; 53818.
  • pathar
    Coś już napisał
    • 2009
    • 83

Odp: Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błys

Spróbuj podczas kolejnej próby przycisnąć lekko i przytrzymać ręką nadajnik który masz na sankach aparatu aby lepiej dociskał do styków podczas robienia zdjęcia. U mnie w 6D czasem w ten sposób nie kontaktuje nadajnik rf-602 - jakby miał minimalnie za luźno w tych sankach. Daj znać czy pomogło
    Piotr Dejneka

Canon 6D, 5D, C 70-200/2.8, C 50/1.8 STM, S 35/1.4, C 17-40/4, S 85/1.4

piotrdejneka.pl

Komentarz

• flipflap
      Bywalec
      • 2014
      • 110

Odp: Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błys

Yongnuo robi dosyc tani sprzet, lampy wyzwalacze, transmitery ale tez sie spotkalem z niedokladnoscia w stykach i w jakosci. Poruszaj troche w jedna lub druga strone to bedzie chodzic.

Komentarz

• bilionairee
        • 2015
        • 4

Zamieszczone przez pathar
        Spróbuj podczas kolejnej próby przycisnąć lekko i przytrzymać ręką nadajnik który masz na sankach aparatu aby lepiej dociskał do styków podczas robienia zdjęcia. U mnie w 6D czasem w ten sposób nie kontaktuje nadajnik rf-602 - jakby miał minimalnie za luźno w tych sankach. Daj znać czy pomogło
        Zamieszczone przez flipflap
        Yongnuo robi dosyc tani sprzet, lampy wyzwalacze, transmitery ale tez sie spotkalem z niedokladnoscia w stykach i w jakosci. Poruszaj troche w jedna lub druga strone to bedzie chodzic.
        robiłam to wszystko i nic dalej...

Komentarz

• eska
          Bywalec
          • 2013
          • 135

Quantuum navigator - 125pln
          A

Komentarz

• r_m
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2418

Zamieszczone przez bilionairee
            Mam dwie lampy studyjne Quantuum Up 200 i dokupiłam wyzwalacze Yongnuo RF-603C. Podpięłam jak należy (jeden na gorącą stopkę aparatu, drugi kablem do jednej z lamp, druga lampa z fotoceli). Ustawiłam te same kanały. Gdy kliknę na wyzwalaczu guzik to błyskają obie. Gdy wciskam spust migawki lampy nie błyskają.(...)
            Dodam jeszcze, że mam lampę Pixel Mago GN65 i po ich połączeniu z wyzwalaczami, błyska.
            Czy ta Pixel Mago błyska w ustawieniu: wyzwalacz-nadajnik na sankach aparatu, lampa na wyzwalaczu-odbiorniku, lampa błyska w momencie naciśnięcia spustu, czy błyska po naciśnięciu przycisku?

Komentarz

• J.J.
              Bywalec
              • 2008
              • 177

Zamieszczone przez eska
              Quantuum navigator - 125pln
              Quantuum navigator nie współpracuje z lampami serii Up.
              moja strona

Komentarz

• Camilo
                przzedtem JERONIMO1
                • 2014
                • 385

Głównym zadaniem zestawu Quantuum Navigator jest sterowanie oraz wyzwalanie lamp Quantuum z serii Up! Move, Pulse, Move Pro i Pulse Pro.
                Pozwala zdalnie regulować moc błysku lub go wyłączyć, wyzwolić błysk testowy, włączyć sygnalizację akustyczną i oświetlenie modelujące. Navigator zapewnia synchronizację błysku do czasu 1/250 sekundy.
                Staruszek 5dc

Komentarz

• eska
                  Bywalec
                  • 2013
                  • 135

J.J. W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. Optyczne i foto.tip twierdzą, że współpracują.
                  A

Komentarz

• J.J.
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 177

Ciekawe, bo właśnie Foto.tip, gdy do nich dzwoniłem w sprawie Quantuum navigator do lamp Up200, powiedzieli że z serią Up nie współpracują.
                    moja strona

Komentarz

• eska
                      Bywalec
                      • 2013
                      • 135

Ja się oparłem na tym co napisane na ich stronach.
                      A

Komentarz

• bilionairee
                        • 2015
                        • 4

Zamieszczone przez r_m
                        Czy ta Pixel Mago błyska w ustawieniu: wyzwalacz-nadajnik na sankach aparatu, lampa na wyzwalaczu-odbiorniku, lampa błyska w momencie naciśnięcia spustu, czy błyska po naciśnięciu przycisku?
                        Po naciśnięciu spustu migawki.

Komentarz

• temp
                          Dopiero zaczyna
                          • 2014
                          • 24

A robisz zdjęcia w trybie Live View, czy przez wizjer?
                          Zupełna amatorka

Komentarz

• maciekfromtg
                            • 2015
                            • 6

wyłącz w menu symulacje ekspozycji i powinno śmigać

Komentarz

Pracuję...