YongNuo YN-622C po upadku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKiller
    Bywalec
    • 2012
    • 148

YongNuo YN-622C po upadku

Witam,

Ostatnio jeden z moich nadajników YongNuo YN-622C miał upadek. Na pierwszy rzut oka nic się nie stało tylko rozpadły się sanki do mocowania lampy więc rozkręciłem nadajnik i poskładałem wszystko do kupy. Zrobiłem jedną sesję i gdy chciałem robić kolejną zaczął dziwnie działać a mianowicie nie wyzwala lampy. Więc postanowiłem że zapnę go na aparat i będę nim sterował pozostałe nadajniki gdy to zrobiłem okazało się że nie mogę wybrać trybu manualnego. Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?
  • becekpl
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 4318

Odp: YongNuo YN-622C po upadku

a moze ci upadl?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Bechamot
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 2512

Zamieszczone przez McKiller
      Witam,

Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?
      upadl na ziemie i sie uszkodzil.

ale dlaczego dziwna ?
      dziwna bylby wowczas , gdyby nie upadl na ziemie i sie uszkodzil , lub tez upadl na ziemie i sie nie uszkodzil.

moim zdaniem sytuacja jest normalna i wszystko jest tak, jak ma prawo byc - upadl na ziemie i sie uszkodzil. zupelnie prawidlowy ciag zdazen.

Duerenmat uwazal , ze jesli ciag zdazen przyjmie jakis stan koncowy - to bedzie to stan najgorszy z mozliwych . Ale Duerenmat byl humanista - natura nie zna pojecia " dobrze", "zle " , "dziwnie".

Termodynamicy powiedza, ze uklad dazy samoczynnie do zajecia stanu energetycznie najnizszego , entropia rosnie- co nam uswiadomil Clausius.

widac wskutek takiego przebiegu zdazen entriopia ynn622 wzrosla . To zupelnie normalne. Zdziwilbym sie gdyby pozostala bez zmian.
      Ostatnio edytowany przez Bechamot; 45969.
      Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

Zamieszczone przez Bechamot
        upadl na ziemie i sie uszkodzil.
        mial sam do tego dojsc
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Bechamot
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 2512

Zamieszczone przez becekpl
          mial sam do tego dojsc

moze jeszcze dojdzie :-)
          Ostatnio edytowany przez Bechamot; 45969.
          Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• mkamelg
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1270

Zamieszczone przez McKiller
            Witam,

Ostatnio jeden z moich nadajników YongNuo YN-622C miał upadek. Na pierwszy rzut oka nic się nie stało tylko rozpadły się sanki do mocowania lampy więc rozkręciłem nadajnik i poskładałem wszystko do kupy. Zrobiłem jedną sesję i gdy chciałem robić kolejną zaczął dziwnie działać a mianowicie nie wyzwala lampy. Więc postanowiłem że zapnę go na aparat i będę nim sterował pozostałe nadajniki gdy to zrobiłem okazało się że nie mogę wybrać trybu manualnego. Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?
            Spróbuj go może przywrócić do ustawień fabrycznych (Factory Reset):

YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC

Komentarz

• McKiller
              Bywalec
              • 2012
              • 148

Zamieszczone przez mkamelg
              Spróbuj go może przywrócić do ustawień fabrycznych (Factory Reset):

YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC
              Wielkie dzięki ! Po Factory Reset wszystko działa jak nowe Za wypowiedzi wcześniejszych osób podziękuję, cwaniakować każdy potrafi ale pomóc już gorzej.

Komentarz

Pracuję...