Czas krótszy niż 1/4000 s

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jackowski
    Dopiero zaczyna
    • 2012
    • 43

Czas krótszy niż 1/4000 s

Witam, czy ktos zna lampy ktore daja czas blysku krotszy niz 1/4000
    Szukam cos tanszego niz Einstein E640 ktory daje czas naswietlania 1/13500 s
  • Maggot
    Początki nałogu
    • 2008
    • 286

jaka moc potrzebna? kompaktowe lampy tyrystorowe maja bardzo krotki czas blysku, a stare modele mozna bardzo tanio zdobyc.

Komentarz

• Jackowski
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 43

moc? nie wiem , chodzi o to aby ramrozic ''wode''
      А помните томатики? http://vitaly-sokol.livejournal.com/130536.html Вот развил тему из предыдущего поста и соединил с тучей водных плюхов, которые наснимал до того. high quality image 3d моделирование воды

mozna to zrobic na dwa sposoby
      1.krotki czas otwarcia migawki
      2. krotki czas naswietlania-einsain 640-czas naswietlania 1/13500 oczywiscie przy czasie otwarcia migawki 1/250

ten drugi wydaje mi sie tanszy ale dla przykladu 1 lampa eintain 640 kosztuje $500 i nie chca mi jej przyslac do europy, podali mi link do UK ale tam kosztuje sztuka Funtow 530
      wiec pytam o zamienniki.
      Jaki konkretnie lampy masz na mysli ?

Komentarz

• Maggot
        Początki nałogu
        • 2008
        • 286

pic w tym ze do fotografowania np kropelek wody wystarczy 1-2 lampki kompaktowe i swiatla nawet przy 1/64-1/128 bedzie wystarczajaco to juz np przy laniu wody z wiaderka/kubka itp moze sie okazac ze GO bedzie za mala i nie caly bryzg sie w niej zmiesci.
        Co do lampek to konkretnie Ci nie podam bo tego jest naprawde sporo. Nie chce wprowadzic w blad bo to troche nie moja epoka, a zabawy z tego typu sprzetem juz dawno zakonczylem i teraz do zatrzymywania ruchu uzywam generatora bowensa zatrzymujacego 1/7000s ale Szukaj lampek posiadajacych na przedniej stronie okienko z elementem fotoczulem.
        Ewentualnie pozycz od kogos systemowki te to dopiero maja szybki blysk...
        Ostatnio edytowany przez Maggot; 15375.

Komentarz

• Jackowski
          Dopiero zaczyna
          • 2012
          • 43

Witam, napisz cos wiecej o tym generatorze prosze.Obecnie uzywam Bowens 2x 500R
          Dzieki
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Znalazlem cos takiego

Click here to shop for camera lighting accessories, photography lights, studio lights, and studio lighting accessories from Wex Photo Video with free delivery on orders over £50. View our latest stock now.

ale przy t 0.5 5700 wiec przy t 1 bedzie ok 2850 - prawie na granicy a potrzebne chyba jest 4000 tak mi sie wydaje
          Ostatnio edytowany przez Jackowski; 44874. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sylwek2k
            Początki nałogu
            • 2009
            • 352

Zamieszczone przez Jackowski
            ale przy t 0.5 5700 wiec przy t 1 bedzie ok 2850 - prawie na granicy a potrzebne chyba jest 4000 tak mi sie wydaje
            przy "t=1" (czyli wyswiecona cala moc z kondensatorow) to raczej bedzie DLUZEJ niz (1/5700) / 3 a nie 1/2850 (czyli (1/5700s)/2 )...

Komentarz

• Maggot
              Początki nałogu
              • 2008
              • 286

szczerze mowiac nie wnikalem w to ile wychodzi przy t0,1 itp. Pewnie lampki oparte na tyrystorach beda lepiej "mrozily" ale w mojej pracy (produkcja stockow) jak narazie wystarcza mi w 100%. np mocno uderzony, pekajacy balon z woda jest zatrzymywany idealnie. Plusem jest tez ilosc swiatla ktora otrzymujemy = 250Ws na glowke przy 1/7100s (tyrystorowa konkurencja jest daleko w tyle)

Komentarz

• Jackowski
                Dopiero zaczyna
                • 2012
                • 43

Możesz podać jakiegoś linka lub nazwe do tych lampek prosze
                Dzieki

Komentarz

• Maggot
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 286