Problem z lampami Quantuum

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hadrianus
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 17

Miałem nieostre przy 1/200 wszystkie w sumie tak samo...
    Szukam w opcjach, sprawdziłem w instrukcji i nie wiem :/ dla wbudowanej mam tryb synchr. za 1 zasłoną ale jak ustawić dla studyjnych to nie wiem :/
    Ostatnio edytowany przez Hadrianus; 22943.
    "If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right."

Komentarz

• eclipse
      Bywalec
      • 2007
      • 119

Zamieszczone przez Hadrianus
      Miałem nieostre przy 1/200 wszystkie w sumie tak samo...
      Szukam w opcjach, sprawdziłem w instrukcji i nie wiem :/ dla wbudowanej mam tryb synchr. za 1 zasłoną ale jak ustawić dla studyjnych to nie wiem :/
      pokaż zdjęcie, a wszystko pewnie będzie jasne...
      5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• Hadrianus
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 17

To jest 100% z rawa nieedytowanego. Tylko nie przekonujcie mnie, że jest ostre :P
        Niektóre wyszły troszkę lepiej ale duża część wygląda tak.

Komentarz

• eclipse
          Bywalec
          • 2007
          • 119

hehe nie znam możliwości tego szkła na jego długim końcu, ale z pewnością nie ma tu wpływu błysk, bo to nie wygląda na poruszone... a tak dla zaostrzenia klimatu, powiększ do 200% ten wycinek, to się dopiero dzieje
          5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• 2du
            Coś już napisał
            • 2010
            • 55

Chyba to po prostu takie szkło a nie druga kurtyna lub coś nie tak z lampami.
            Czy pisałeś już z jakim obiektywem te zdjęcia robiłeś bo nie znalazłem?
            Pozdrawiam, 2du
            EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
            www.gabisia.com

Komentarz

• Hadrianus
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 17

Właśnie to moje fantastyczne szkło na długim końcu spisuje się dobrze jak na jego możliwości
              Tak czy inaczej nie jest to kwestia błysku.. Spróbuję dziś z innym obiektywem

Te zdjęcia robione były 17-85 :/

Komentarz

• eclipse
                Bywalec
                • 2007
                • 119

Zamieszczone przez Hadrianus
                ...spisuje się dobrze jak na jego możliwości
                może to są właśnie jego możliwości?

Komentarz

• Hadrianus
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 17

W sumie dawno nic nie rozbiłem tym szkłem ale jestem przekonany, że w zakresie 75-85 robił dużo lepsze zdjęcia tzn. ostrzejsze
                  No nic, porobię dziś takie same ujęcia różnymi szkłami i się przekonam..

Komentarz

• sylwek2k
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 352

Zamieszczone przez KuzynPit
                    Ustawiasz to w body aparatu... są dwie opcje albo synchro na 1 albo na 2. i chyba powinno załatwić sprawę, bo rozumie że przy 1/160 miałeś nieostre?
                    Synchro na 2 kurtyne dziala TYLKO z lampami systemowymi.. Przy korzystaniu tylko z centralnego styku, blysk ZAWSZE jest wyzwalany na 1 lamelke, NIEZALEZNIE od ustawien w body.

Komentarz

• Axel
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 31

Wyłącz stabilizację na obiektywie jeśli robisz z błyskiem
                      system EOS z eLizabeth

Komentarz

• Hadrianus
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 17

A no stabilizacji nie wyłączyłem

Ehh same problemy, teraz wyzwalacze Pixel Knight :/
                        Robią 5 zdjęć a później odpoczywają 20s... a to normalne nie jest bo poprzedni zestaw działał (musiałem wymienić bo miały problem z bateriami).

edit. Teraz działają znów normalnie Masakra jakaś ;-)
                        Jutro testy ostatecznie jak nie to wymiana albo zwrot...

Komentarz

Pracuję...