statyw pod lampę studyjną

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuzynPit
    Początki nałogu
    • 2008
    • 398

Wczoraj byłem w sklepie cyfrowe.pl zorientować się jakie statywy maja na stanie i koleś pokazał mi statyw bodajży firmy "walliflex" czy jakoś tak ale zapewniał że jest identyczny jak ten z funsportu co pokazałem bo taki mu funsport przysłali-niby zamiennik tego modeli.
    Rozłozyłem, poduszki powietrznej nie ma ale za to jest sprężyka która amortyzuje, zaciski hmmm trochę plastikowe więc nie wiem ile by przeżyły, no i wysokość rozłozyłem go prawie na maxa założyłem wcześniej quantuuma r300+ i hmmm zauważalne były lekkie odchylenia od pionu ale nie aż takie znowu rażące żeby coś mu było. To była goła lampa więc w przypadku okty pewnie trochę bardziej by się wygiał. Ja mam tylko BD więc duzy ciężar to nie jest. Cena to jakieś chyba 80zł. I tu pojawia się pytanie... Czy sens kupować tego czy warto dorzucić pare dyszek i kupić Quantuuma Aira?

Komentarz

• zawadzki8
      • 2011
      • 1

ja sam osobiście używam statywów ze sklepu Eltec w Warszawie, już dobre pięć lat u nich kupuję i jestem bardzo zadowolony

mysle że ten statyw na pewno sprosta wymaganiom, no i kosztuje 72zł

Komentarz

• KuzynPit
        Początki nałogu
        • 2008
        • 398

Ostatecznie wybór padł na statyw F&V nie kojarze dokładnej nazwy ale wysokość to 290cm na zatrzaski, nie skręcany. Wydaje mi się że w porównaniu do quantuuma jest bardziej masywny i praca na 2-2.5m będzie bardziej stabilna niż u quantuuma. Porównywałem oba i wydaje mi się że quantuum bardziej się wyginał. Dalsze testy czekają już podczas normalnych zdjęć zarówno studyjnych jak i plenerowych:] Cena 89zł w Tarnowskich Górach.

Komentarz

• eruditusfaber
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 27

Mam takie już prawie dwa lata i są naprawdę mocne.
          Także dobry wybór.

Komentarz

• KuzynPit
            Początki nałogu
            • 2008
            • 398

Jedyne co zauważyłem to tylko to że chyba trzeba trochę te nakrętki przy zatrzasku blokującym skręcić bo fabrycznie za słabo trzymają na moje oko mimo że lampa nie zjeżdza:]

Komentarz

• Przemek Lipski
              Bywalec
              • 2006
              • 212

Zamieszczone przez KuzynPit
              Jedyne co zauważyłem to tylko to że chyba trzeba trochę te nakrętki przy zatrzasku blokującym skręcić bo fabrycznie za słabo trzymają na moje oko mimo że lampa nie zjeżdza:]
              Niestety co jakiś czas trzeba je dokręcać i zawsze podczas sesji dobrze jest mieć pod ręką kluczyk nasadowy (chyba 10).
              "Wszyscyśmy z płócien
              Rembrandta:
              To tylko kwestia
              Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

Pracuję...