Ring jak u Piecha, czy/ ile warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • goran
    Coś już napisał
    • 2008
    • 96

Gabrysia
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Komentarz

• Gringo997
      Uzależniony
      • 2007
      • 516

hmmm....;>??
      Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• mescalito
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 20

takie ringi robi się na rawce/feldze roweru, ba nawet aluminiowej (rowerowa jest większa niż z motoru), nie opłaca się kupować tego za 400

Komentarz

• Gringo997
          Uzależniony
          • 2007
          • 516

Zamieszczone przez mescalito
          takie ringi robi się na rawce/feldze roweru, ba nawet aluminiowej (rowerowa jest większa niż z motoru), nie opłaca się kupować tego za 400
          czy ja wiem czy sie nie opłaca? tamten jest prawie 2 razy większy od tego z felgi;Pp

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez goran
            no to ja widzę już 2 minusy ... rozpływający się makijaż
            Zainwestuj w dobrą wizażystkę co umie dobrać markowe kosmetyki, to się nie będzie rozpływał

Komentarz

• goran
              Coś już napisał
              • 2008
              • 96

Zamieszczone przez Vitez
              Zainwestuj w dobrą wizażystkę co umie dobrać markowe kosmetyki, to się nie będzie rozpływał
              ależ oczywiście Panie Adminie ...

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

Vitez, dobrze gada, poza tym kto Ci każe podsuwać ringa pod samą twarz? 50-100cm w zupełności wystarczy do tego żeby modelka się nie rozpłynęła.. a z doświadczenia wiem że modelki lubią te lampe bo przynajmniej im jest ciepło;]

Komentarz

• tothemax
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 62

Ja swojego ringa kupowałem od gościa z Allegro, zrobiony z plastikowej rurki (coś jak hula-hop , w użytkowaniu sprawdza się rewelacyjnie bo jest leciutki.
                  oczy + rynce + pstrykacz

Komentarz

• goran
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 96

Zamieszczone przez KuzynPit
                    Vitez, dobrze gada, poza tym kto Ci każe podsuwać ringa pod samą twarz? 50-100cm w zupełności wystarczy do tego żeby modelka się nie rozpłynęła.. a z doświadczenia wiem że modelki lubią te lampe bo przynajmniej im jest ciepło;]
                    gdzie wyczytałeś kolego, że podsuwam ringa pod samą twarz ? Gdzie wogóle wyczytałeś, że używam ringa ? Wpisałem swoje przypuszczenia jakie nasunęły mi się w temacie który mnie zainteresował tylko i wyłącznie ze względu na patent kolegi Adso. Ja nie podsunąłbym modelce ringa-samoróbki np. z 12 czy 16 żarówkami o mocy 100W na odl. 50 cm wiedząc, że w każdej chwili taka żarówka może chociażby wystrzelić.

Komentarz

• KuzynPit
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 398

Napisał Gringo997
                      tylko ma jeden zasadniczy minus;Pp jest mały i musisz go blisko modelki(modela) ustawić.

tę wypowiedź miałem na mysli.

Komentarz

• Gringo997
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 516

Zamieszczone przez KuzynPit
                        Napisał Gringo997
                        tylko ma jeden zasadniczy minus;Pp jest mały i musisz go blisko modelki(modela) ustawić.

tę wypowiedź miałem na mysli.

hę? a co ma piernik do wiatraka? co ma ogniskowa obiektywu do ustawienia oświetlenia na modelce? aby uzyskac efekt ringa w oczach musisz (ze względu na jego małe rozmiary) przysunąć go blisko.... i co tu za znaczenie ma to czy bd robil zdjęcie 50 czy 150?

Komentarz

• KuzynPit
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 398

hmmm ja tylko powiedziałem że nie koniecznie musisz go podsuwać i spokojnie od 50-150cm można uzyskać takowy efekt. a co za tym idzie modelce nie spłynie makijaż.;] ja jakoś robiłem zdjęcia tak z okolicy 1m i dawało rade spokojnie:] bo i tak ring odbije Ci się na granicy źrenicy a tęczówki i wtedy efekt będzie "atrakcyjny".

Komentarz

Pracuję...