Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marszull
    Bywalec
    • 2011
    • 126

Te akurat to ex-400 z fripers, ale wygladaja prawie identycznie jak powerlux, zreszt apilot tez wyglada tak samo
    Pewnie tez te same chinskie raczki te lampy skladaja

Komentarz

• Piasek1989
      Bywalec
      • 2007
      • 153

Zamieszczone przez iREM
      A zasilanie w plenerze?

w ładnej torbie a i do walizki z lampami można wsadzić i ciągnąć cały zestaw na kółeczkach
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez Piasek1989
      http://www.funsports.pl/p,pl,759,dod...00ws+xtse.html

w ładnej torbie a i do walizki z lampami można wsadzić i ciągnąć cały zestaw na kółeczkach

o to mi chodziło bardziej
      Ostatnio edytowany przez Piasek1989; 11687. Powód: Automerged Doublepost
      50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

8,1kg

Komentarz

• aligator16
          Początki nałogu
          • 2008
          • 457

Zamieszczone przez marekb
          8,1kg
          pff ja to tego w tej chwili mam walizkę alu z dwoma aku do tego ustrojstwa żeby więcej błyskało - ok 15kg

Komentarz

• Adso
            Początki nałogu
            • 2007
            • 310

no przecież to proste...uprząż w zęby, dyszel, wóz drabiniasty i hejaaaa jak tak dalej będziemy wymyślać to może od razu generator?... będzie pyrkał, ale przecież na zdjęciu nie słychać
            galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez Adso
              no przecież to proste...uprząż w zęby, dyszel, wóz drabiniasty i hejaaaa jak tak dalej będziemy wymyślać to może od razu generator?... będzie pyrkał, ale przecież na zdjęciu nie słychać
              No ja sobie o tym pomyślałem czy nie taniej i prościej generator. Względnie jakaś przetwornica do samochodu do tego długi kabel. Jak widzę ceny tych zabawek to samo mi się to narzuca ale może się mylę :cool:.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Sławek
                Uzależniony
                • 2008
                • 968

Zamieszczone przez Adso
                Tak już robiłem. Ale też musi być silny bo przy słabym bezpiecznik po każdym błysku wywalał i trzeba było każdą lampę osobno ładować . I to dopiero było pierdykanie się .
                www.fotokrajs.pl

Komentarz

• aligator16
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 457

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  No ja sobie o tym pomyślałem czy nie taniej i prościej generator. Względnie jakaś przetwornica do samochodu do tego długi kabel. Jak widzę ceny tych zabawek to samo mi się to narzuca ale może się mylę :cool:.
                  Przetwornica by musiała być bardzo dobra (droga) ;]
                  Generator ok, minusy hałas, mały i lekki też raczej nie jest, benzynę trzeba lać (a ta już pewnie niedługo po 6zł) no i w zamkniętym pomieszczeniu raczej tego nie będziesz używać ;]
                  To nie jest drogo, popatrz ile kosztują zestawy plenerowo profoto czy innych, nie chińskich firm

Komentarz

• Sławek
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 968

Bakista.pl to nowoczesny sklep żeglarski z osprzętem jachtowym, akcesoriami i wyposażeniem dla żeglarzy. Sprawdzone produkty, szybka wysyłka.
                    www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Sławek
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 968

Zamieszczone przez aligator16

No i kosztuje 2000zl i do tego jeszcze aku (jeżeli będzie w ogóle działało). Tronix mocowo ciągnie 2400Ws, ma już aku w sobie i też kosztuje 2 tys. Jakieś wnioski?
                      Działa bo mieliśmy taki na jachcie. ale nie używaliśmy oczywiście do zdjęć. Są i tańsze i mniejsze ale mogą posłużyć jedynie dziewczyną do lokówek.
                      www.fotokrajs.pl

Komentarz

• aligator16
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 457

Zamieszczone przez Sławek
                        Działa bo mieliśmy taki na jachcie. ale nie używaliśmy oczywiście do zdjęć. Są i tańsze i mniejsze ale mogą posłużyć jedynie dziewczyną do lokówek.
                        To do czego używaliście? Bo chodzi o to że lampa studyjna pobiera ogromną chwilową moc podczas ładowania i przez to przetwornica (o mniejszej mocy chwilowej) odbiera to jako zwarcie i wywala bezpiecznik.

Komentarz

• marszull
                          Bywalec
                          • 2011
                          • 126

nie ma sensu, bo za ta cene masz tronixa (moc 2400) ktory na pewno dziala z lampami, co nie przy wszystkich przetwornicach jest takie oczywiste

agregat benzynowy to fajna rzecz ale:
                          - nie za bardzo do zamknietych pomieszczen (choc zawsze mozna wystawic na zewnatrz i kabel dociagnac, ale wtedy lepiej postawic kogos do pilnowania )
                          - powinien byc taki do obslugi elektroniki i
                          - w zwiazku z tym cena bardzo podobna do wczesniej wymienianych zasilaczy

Ale np. generatory hondy duzo nie waza i naprawde sa bardzo sprytne w obsludze, i co wazne jak mamy benzyne na zapas to mozemy chocby i 24 h blyskac w terenie

Komentarz

• Sławek
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 968

Zamieszczone przez aligator16
                            To do czego używaliście? Bo chodzi o to że lampa studyjna pobiera ogromną chwilową moc podczas ładowania i przez to przetwornica (o mniejszej mocy chwilowej) odbiera to jako zwarcie i wywala bezpiecznik.
                            Sporo rzeczy chodziło z niego. Oczywiście nie wszystkie naraz. Ale np. lodóweczka chodziła cały czas bo druga na propan-butan nawaliła. Prawie każdy załogant miał coś do ładowania, ale to były pierdoły. Jeden laptop z mapami też z niego chodził.
                            www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez marszull

Ale np. generatory hondy duzo nie waza i naprawde sa bardzo sprytne w obsludze, i co wazne jak mamy benzyne na zapas to mozemy chocby i 24 h blyskac w terenie
                              No te przetwornice rzeczywiście drogie macie rację, że to nie bardzo.
                              Co do agregatu to miałem na myśli właśnie coś takiego jak te małe Hondy. Wiadomo że ma to swoje wady ale w plenerze jako źródło zasilania rewelacja.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• kasprzak
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 189

Mnie jeszcze interesuje jedna kwestia, czy konfrontował ktoś takiego Quatuum'a 600 w softboxie vs. 580EXII albo 2x580 w jednym softboxie?
                                Pozdrawiam
                                Paweł Kasprzak

Komentarz

Pracuję...