Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mario_M
    • 2011
    • 8

Wtrące swoje dwa centy i żeby nie było że się chwale
    Posiadam od ok. 5 miesięcy dwa zestawy Quadry. I powiem szczerze że mocy wcale nie brak w plenerze (nie wiem jak w słoneczny dzien, bo jeszcze nie mialem okazji robic). Jestem bardzo zadowolony z zakupu Jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to stosowanie adaptera do zamocowania softów i garnków Pozatym nie zauważyłem wiekszych minusów z użytkowania Quadry. Sprawdza sie także z okta 135cm (producent zaleca stosowanie modyfikatorów max. do wielkosci 100cm )

Komentarz

• Czacha
      fotograf
      • 2004
      • 4868

Mario, to poprosimy o pare fotek.. najlepiej z pleneru Jesli nie masz nic w sloncu to trudno, bo moga byc bez
      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Mario_M
        • 2011
        • 8

Masz na mysli jakies foty z backstage'u? Jeśli tak to ja taki nie wykonuje

Komentarz

• Czacha
          fotograf
          • 2004
          • 4868

Nie, chodzi mi o zdjecia z uzyciem tych lamp. Wiem ze w sieci mozna znalezc przyklady, ale ...

Komentarz

• Mario_M
            • 2011
            • 8

?

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

Zamieszczone przez Mario_M
              ?
              no Mario, zdjęcia pokaż, zdjęcia przez ciebie poczynione z zastosowaniem tych quadr

Komentarz

• Mario_M
                • 2011
                • 8

Wszystkie z użyciem Quadr

http://canon-board.info/showthread.php?t=73274

Setup'y też podawać?
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Aaa ... jeszcze co mnie wqwia w Elinchromie, że do softów nie ma gridów dlatego też kożystam m.in z softów Photoflex'a :-D
                Ostatnio edytowany przez Mario_M; 38594. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Adso
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 310

Posiadam od ok. 5 miesięcy dwa zestawy Quadry. I powiem szczerze że mocy wcale nie brak w plenerze (nie wiem jak w słoneczny dzien, bo jeszcze nie mialem okazji robic). Jestem bardzo zadowolony z zakupu Jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to stosowanie adaptera do zamocowania softów i garnków Pozatym nie zauważyłem wiekszych minusów z użytkowania Quadry. Sprawdza sie także z okta 135cm (producent zaleca stosowanie modyfikatorów max. do wielkosci 100cm )
                  dwa ZESTAWY tzn ile lamp? 2 czy 4?
                  galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Mario_M
                    • 2011
                    • 8

Dwa generatory i trzy lampiszony

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

no dobra, ale coś w plenerze, na salce billardowej po primo jest prąd, po secundo systemówkami też tam da radę.

Komentarz

• kojot3.0
                        • 2010
                        • 1

Witam serdecznie. Po prawie 3 godzinach przebrnąłem przez cały wątek Musze powiedzieć że nieźle namieszaliscie mi w bani... A co do pokazanych wyżej fotek to co niby mają pokazywać? Wyższość quadr? Jak stwierdził mój przedmówca , tyle to można zrobić systemówką. bo ogólnie na fotkach za wiele światła niema

Komentarz

• Sławek
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 968

Zamieszczone przez kojot3.0
                          Witam serdecznie. Po prawie 3 godzinach przebrnąłem przez cały wątek Musze powiedzieć że nieźle namieszaliscie mi w bani... A co do pokazanych wyżej fotek to co niby mają pokazywać? Wyższość quadr? Jak stwierdził mój przedmówca , tyle to można zrobić systemówką. bo ogólnie na fotkach za wiele światła niema
                          Kazali chłopakowi zamieścić to zamieścił. A teraz mu jeszcze każą wychodzić z lampami na deszcz !
                          Żeby zobaczyć skuteczność tych lamp potrzeba słoneczka panowie.
                          www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

Nie ma co sie czepiac Mario_M - poprosilem go o zdjecia wiec pokazal. Rowniez myslalem ze beda jakies w plenerze.. nie ma, no trudno sie mowi Zastanawiamy sie dalej..

Komentarz

• Mario_M
                              • 2011
                              • 8

Pany spkojnie poki co to narazie robilem tymi lampkami we wnetrzach jeszcze nie mialem okazji nimi dzialac w plenerze. Dlatego tez nie ma nic z pleneru :P Sam czekam na jakies sloneczko aby dobrze sprzet sprawdzic w terenie

Komentarz

• marekb
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2273

Posiadam od ok. 5 miesięcy dwa zestawy Quadry. I powiem szczerze że mocy wcale nie brak w plenerze (nie wiem jak w słoneczny dzien, bo jeszcze nie mialem okazji robic). Jestem bardzo zadowolony z zakupu
                                nie żebym się czepiał, ale najpierw piszesz, że dają radę, teraz że ich nie przetestowałeś?:sad: co do mocy to wiadomo że masz prawie 1000Ws więc nawet w pochmurny jasny dzień mocy styknie.

Komentarz

Pracuję...