profoto Acute 2R 2400

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzygit-Dublin
    Uzależniony
    • 2005
    • 754

profoto Acute 2R 2400

Witam

Czy ktoś miał możliwość testowania lub zabawy Acute 2R 2400 ?
    Jak to sie przekłada vs bowensa generatory ?

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
  • Szczur88
    Początki nałogu
    • 2008
    • 384

Akurat ten nie jest najlepszy, z Profoto generatorów albo mały Acute (ten 600) albo 7A/7B, albo D4. Pomyśl nad Explorerem albo Q bowensa.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• marszull
      Bywalec
      • 2011
      • 126

Q bowensa to Dzygit chyba wlasnie sie pozbywa

Komentarz

• Szczur88
        Początki nałogu
        • 2008
        • 384

A to ja chętnie przejmę :P Zawsze drugi się może przydać
        www.t-jack.pl
        Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• marszull
          Bywalec
          • 2011
          • 126

Forum fotograficzne. Tematyka to fotografia, sztuka fotografii, techniczne aspekty fotografii oraz sprzęt fotograficzny głównie marki Nikon. Porady, recenzje i testy sprzętu fotograficznego oraz galeria zdjęć.

nie wiem czy widac bez rejestracji

dzygit wisisz browar

Komentarz

• Dzygit-Dublin
            Uzależniony
            • 2005
            • 754

Witam
            spoko z przyjemnoscia postawie browar

Ja sie pobawilem quadem i powiem ze super ale sprzedaje bo biegac z nim nie idzie tak jak bym chcial w studiu super mocy starczy kazdemu min 250w .
            Chce go zamienic na profoto taki zestaw
            ale jak nie bedzie chetnych do trza bedzie dokupic explorera i zostac przy bowensie.

Darek

p.s
            Szczur88 ja chetenie oddam za pre groszy
            pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• Szczur88
              Początki nałogu
              • 2008
              • 384

Explorer fajna rzecz, chociaż mi się ciekawiej sprawdzają jednak gemini + travel pack (ten nowy jest po prostu powalający), generalnie full plenerowy którego używam to travel pack + jakieś gemini (400 albo 750), do tego czasami explorer (jak potrzebuję 1500) i najczęściej acute 600, ale tylko kieyd nie potrzebuję softboxów (jeszcze nie wytworzyłem czegoś co mocowania ich), z całej "rodzinki" w sumie explorer sprawdza się najlepiej, natomiast stosunek jakość - cena, tu najlepiej travel pack z gemini. Frotki B są cholernie drogie jak na to, co oferują, chyba, że zależy Ci na bardzo szybkim ładowaniu.
              www.t-jack.pl

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                Uzależniony
                • 2005
                • 754

witam
                Mam okazje wymienic bowensa na profoto system ten powyzej jak sie uda pogonic bowensa jak nie trudno .

A co do explorera to interesuje mnie flashring i to mnie boli najbardziej travel vs explorer.

Darek

Komentarz

• Szczur88
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 384

No ring to pod explorera raczej, inne światełka - tu travel zdecydowanie.
                  www.t-jack.pl

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 754

Zamieszczone przez Szczur88
                    No ring to pod explorera raczej, inne światełka - tu travel zdecydowanie.
                    obojetnie jak by nie patrzec zawsze bije po kieszeni

Darek

Komentarz

• Szczur88
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 384

A to oczywiście, jak chcesz taniego bateryjnego ringa, to quantuum taki robi, wali na różowo (bo magentą to nawet tego nazwać nie można), takie sweet focie wychodzą, aż się szkliwo na zębach kruszy :P Ew fajnie całkiem działa bowensowska nakładka ringowa, ale wielkie bydle...
                      www.t-jack.pl

Komentarz

• Maggot
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 286

Zamieszczone przez Szczur88
                        travel pack (ten nowy jest po prostu powalający)
                        to jest jakis nowy travelpak? mam malego i nie jestem specjalnie zadowolony. O zadnym nowym nie slyszalem.
                        Ps. Mam znajomego w Dublinie, ktory niedlugo przyjezdza do polski i sie zastanawialem czy przypadkiem nie zrobic sobie prezentu...

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 754

Zamieszczone przez Maggot
                          to jest jakis nowy travelpak? mam malego i nie jestem specjalnie zadowolony. O zadnym nowym nie slyszalem.
                          Ps. Mam znajomego w Dublinie, ktory niedlugo przyjezdza do polski i sie zastanawialem czy przypadkiem nie zrobic sobie prezentu...
                          zawsze mozna podjechac na weekend i wrocic z prezentami

Komentarz

• Szczur88
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 384

Stary TP jest kanciasty, a nowy ma zaokrąglone brzegi i jest ogólnie mniejszy. Small lub large to tylko wielkość baterii.
                            www.t-jack.pl

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 754

to chyba to ten

j tylko ze wali na 1,0 ustawiony

Komentarz

Pracuję...