Pytanie o BEAUTY DISHA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rosicky
    Bywalec
    • 2008
    • 209

zeby pozbyc sie tego efektu przetrzyj papierem sciernym
    http://rosicky.maxmodels.pl
    http://rosicky.digart.pl

Komentarz

• krystian123
      Bywalec
      • 2008
      • 164

przetarte papierem, to chyba kształt miski nie taki jak trzeba. W sumie olałem już tego disha, kupie se softboxa, będzie częściej przydatny i da piękne miękkie światło.

Komentarz

• KuzynPit
        Początki nałogu
        • 2008
        • 398

e tam:P ja bym wolał Beauty disha też mieć w kolekcji modyfikatorów:P bo z gridem daje zdecydowanie lepsze światło niż softbox

Komentarz

• krystian123
          Bywalec
          • 2008
          • 164

wszystko zależy od tego jakie zdjęcia robisz, mi w 99% portretów softbox się sprawdzi, bo lubię miękko, a disha kiedyś sobie zmodyfikuje, bo ten i tak jest za mały.

Komentarz

• jot
            Coś już napisał
            • 2006
            • 75

Ten temat się chyba nada,

używa może ktoś Disha Quantuum 70cm?
            jeżeli tak to poproszę o opinie..

Komentarz

• Maćkowsky
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 21

Czy ktoś może wie, czy/gdzie można dostać taką "miskę" na lampę z mocowaniem 8-10 cm? Kiedyś coś takiego widziałem.
              fotografia ślubna szczecin

Komentarz

• qwert
                Coś już napisał
                • 2010
                • 51

jot, ja uzywam, a raczej używałem od przez 6 tygodni, gdyż w piątek beauty spadł spod sufitu na ziemie i się lekko pokiereszował, będę dzwonił jutro do Foto-Ivy jak to wygląda z gwarancją bo produkcja tego to jakieś nieporozumienie

tak wygląda mocowanie:

tak wygląda mocowanie gdy się rozleciało:

ta część jest wprasowana? nabita na czaszę, trochę to chore, bo beauty u mnie wisi z plastrem na boomie zazwyczaj równolegle do ziemi gdzie jest obciążenie i to jest logiczne że to się prędzej czy poźniej z tego zsunie ... :/ dla mnie sprawa jest prosta trzeba to przewiercić i skręcić śrubami, problemem pozostał popękany plaster miodu bez którego beauty dla mnie ma mały użytek :/

a Was spotkało coś podobnego?

Komentarz

• Maćkowsky
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 21

No to jakiś dramat, ale pewnie nic porządniejszego się nie znajdzie.

A czy ktoś próbował z przejściówkę z mocowanie bowens na 8-10 ?
                  fotografia ślubna szczecin

Komentarz

• qwert
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 51

kolejna sprawa z tym beauty to na moje nie idzie go zapiąć do BK3, w nocy na driftach koledzy byli, wziąłem dla testów, ciemno jak w D bo to na polu dobrze ze ten uchwyt jest luzem (kolega trzymał beauty w rękach hehehe), a dzisiaj patrze ze porysowałem czasze kolankiem od BK3, a i tak ledwo sie trzymał ten uchwyt czaszy, więc jakby uchwyt siedział dobrze w czaszy to BK3 bedzie mialo za mało miejsca żeby go wpiąć bo będzie wadził o czasze, hmmm trochę nie dobrze heh, czy może ktoś sprawdzić czy idzie zapiąć BK3 do mniejszych beauty?

Komentarz

• Maggot
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 286

cos podobnego mam w przypadku chinskiego garnka i lampy bowens. Nijak nie idzie wpiac a z chinska lampa cy200 pstryk i gra. Ps. na moje oko chinka ma lepsze (wygodniejsze/pewniejsze) zapiecie jak bowensowska oryginalka.

Komentarz

• coca
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 181

qwert mialem ten sam problem, ze mocowanie odeszlo od reszty BD, kiepsko cos robia te polaczenie, jedno nalozone na drugie i wsio. Na szczescie u mnie odeszlo to zanim zalozylem BD na lampe, na szybko kombinerkami ( a raczej ta ostra czescia do obcinania kabli) posciskalem te 2 czesci i sie trzymaja. Mogli by na jakies chociaz 2 nity to zlaczyc.
                        50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Komentarz

• mientowy
                          Dopiero zaczyna
                          • 2004
                          • 37

Ja świeciłem 42 i to dało mi obraz że potrzebny większy. teraz mam 70cm i chętnie bym używał 100cm - zawsze z gridem! bez pali jak głupi za wiele światła

Komentarz

• coca
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 181

...
                            daj znac jak reklamacja poszla? ps. dobrze, ze pod Dishem nie stala modelka bo ladna mogla miec pamiatke po sesji AKUKU.
                            50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Komentarz

Pracuję...