Zestaw świateł stałych

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adisb
    Coś już napisał
    • 2007
    • 70

Zestaw świateł stałych

Witam, czy ktoś z forumowiczów ma albo miał do czynienia z takim zestawem oświetleniowym: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=3120 warto kupić czy inwestować w coś innego? (zestaw jest potrzebny do robienia fotek ubrań na manekinie).
  • Kanghoy
    Bywalec
    • 2010
    • 209

IMHO nie warto się męczyć z lampami światła stałego.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Komentarz

• adisb
      Coś już napisał
      • 2007
      • 70

Zamieszczone przez Kanghoy
      IMHO nie warto się męczyć z lampami światła stałego.
      Jeżeli nie ma inne możliwości to pozostaje tylko światło stałe dlatego pytam.

Komentarz

• zaitsev
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1660

Światło stałe sobie daruj.

Komentarz

• adisb
          Coś już napisał
          • 2007
          • 70

Czyli co iść w kierunku np http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=3099

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

No przecież jest tam całkiem niezły poradnik: http://www.eltec.pl/swiatlo_studyjne.htm

Najpierw przeczytaj, potem zdecyduj. Wywalisz teraz prawie 500zł a po pół roku czy roku czy nawet wcześniej sam sobie powiesz "a mogłem poczekać, dozbierać do normalnych lamp".
            Wg mnie ani światło stałe ani żarówki błyskowe nie są komfortowym rodzajem oświetlenia i warto kupować raz, a porządnie.

Komentarz

• Whucash
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 44

Swiatlo stałe to wyrzucenie pieniedzy w błoto, sam sie nad tym zastanawiałem ale przeczytawszy kilkaset postów postanowiłem poczekac, dołożyc ale miec coś co pozwoli mi sie rozwinąć i będzie oświetleniem studyjnym..

Komentarz

• Matt_K-K
                Początki nałogu
                • 2008
                • 322

Swiatlo stałe jest dobre do tego aby dojść do studia nie potykając się po drodze, bo można sobie samemu szkody narobić.

Do robienia zdjęć, to raczej tylko błyskowe w cywilizowanej postaci [ lampy z regulacja mocy, na stopkę lub studyjne ].

Komentarz

• C4M
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 34

Z doswiadczenia Ci napisze... odpusc sobie swiatlo stale... zrobisz 2 sesje i bedziesz sukal kupca na te lampy. Nie ma mozliwosci zeby wystarczylo mocy do kreatywnej i komfortowej pracy, sa problemy z temp barwowa i ogolnie jest to zabawa na krotka mete. Niczego sie nie nauczysz i nic nie przeniesiesz do warsztatu ze swiatlem blyskowym. W koncu przy przejsciu na blysk bedziesz sie uczyl sie od nowa i pomysl ile stracisz czasu zamiast juz robic fajne sesje z blyskaniem. Bedziesz sfrustrowany i wspomnisz moje slowa Tylko swiatlo blyskowe!
                  Fotografia ślubna Wrocław

Komentarz

• smigaczka
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 148

Lampy światła stałego nie są takie złe. Można przy ich użyciu czarować naprawdę ciekawe zdjecia. Oczywiście takie stałe quantuumy np. są dobre do domowego studia, ale nie zorganizuje się z ich udziałem każdej sesji, trzeba brać to pod uwagę. Nie mniej jednak warto na nich popróbowac co nieco

Komentarz

• Canion
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 551

Przeciwników światła stałego zapraszam do galerii Rusłana Loabanova.http://www.photodom.com/member/lobanov wiekszość zdjęć robiona własnie z wykorzystaniem światla stałego. a niedowiarków którzy muszą dotknąć aby uwierzyć ;p) już w lutym 2011 na spotkanie z Rusłanem w Warszawie. mysłe ze to bedzie uczta dla fanów fotografii analogowej i rozwiejemy pewne mity mówiące że tylko błysk.

Komentarz

• zaitsev
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1660

Zamieszczone przez Canion
                        Przeciwników światła stałego zapraszam do galerii Rusłana Loabanova.http://www.photodom.com/member/lobanov wiekszość zdjęć robiona własnie z wykorzystaniem światla stałego. a niedowiarków którzy muszą dotknąć aby uwierzyć ;p) już w lutym 2011 na spotkanie z Rusłanem w Warszawie. mysłe ze to bedzie uczta dla fanów fotografii analogowej i rozwiejemy pewne mity mówiące że tylko błysk.
                        Tak samo można mówić, że na olimpiadzie można robić zdjęcia Canonem 1000D... Tylko... po co? Dla mnie światło błyskowe, w przeciwieństwie do stałego ma szereg zalet. Przede wszystkim komfort i wygodę pracy, temperatura w pomieszczeniu, mniejsze zmęczenie oczu (tym bardziej, że to jest trupia świetlówkowa barwa, która moim zdaniem strasznie męczy na dłuższą metę), możliwość stosowania modyfikatorów... Co przemawia za stałym?

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Filmowanie?
                          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Maggot
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 286

przy stalym moze byc duzo fotografujacych naraz?

Komentarz

• zaitsev
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1660

Zamieszczone przez Sergiusz
                              Filmowanie?
                              Pytam w kontekście fotografii.
                              Zamieszczone przez Maggot
                              przy stalym moze byc duzo fotografujacych naraz?
                              Fakt, ale "dużo fotografujących naraz" nie wróży komfortowej pracy. Zresztą podejrzewam, że Lobanov nie zrobił tych zdjęć z kupą innych fotografów. Myślę więc, że co innego spowodowało, że wybór padł na światło stałe. ;-)

Komentarz

Pracuję...