Statyw do lampy i parasolki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krawat
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 42

Statyw do lampy i parasolki

Szukam statywu- w plener- który pozwoliłby na zamocowanie lampy 430ex i dodatkowo parasolki.
    Szukając, znalazłem takiego Quantuuma:
    http://allegro.pl/quantuum-statyw-st...220567437.html
    Ale w opisie jest zaznaczone, że mocowanie jest " uniwersalne do lamp studyjnych i żarówek świetlowych"- nie miałem nigdy w rękach i nie wiem czy dałoby się zamocować też to czego potrzebuję..

Może ktoś polecić taki statyw?
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=66012
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

aktualnie używam 3 sztuk Air 260 - jestem bardzo zadowolony
      mocowanie jest bardzo sensowne bo nie jest na stałe wmontowane do statywu tylko końcówkę możesz sobie wymienić - w zestawie jest uniwersalna do wszystkiego z dużym i małym gwintem i z dużą i małą średnicą do lamp studyjnych
      to mocowanie można też umieścić poziomo

nie jest to też lekki najtańszy statywik spokojnie na nim postawisz studyjną ciężką lampę i się nie gibie jak osika
      Warto kupić 2 szt. to dostajesz sensowny pokrowiec gdzie wchodzą ci 2 statywy, 2 parasolki i uchwyt do blend ........

mi na max wyciągu na zamontowanym uchwycie na samej górze trzymał pionowo blendę 80/120 był wygięty w łuk ale wytrzymał i się nie przewrócił za ciężarem blendy

Komentarz

• Mellan
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1851

Mam 1-go air260 i do flasha się sprawdza, ale musisz dokupić takie cudo chociażby http://www.funsports.pl/p,pl,635,uch...y+sa-35ra.html, żeby zamocować go wraz z parasolką. Rozstaw nóżek tego statywu to 70cm.

Do studyjnych jednak używam nieco grubszych i cięższych http://www.funsports.pl/p,pl,144,statyw+w806.html o rozstawie 95cm, jakoś bardziej im ufam.
        C-F-K - forever

Komentarz

• Krawat
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 42

Kupiłem statyw z podlinkowanego pierwszego tematu,
          AFE jest firmą handlową prowadzącą sprzedaż hurtową i detaliczną Akcesoriów Fotograficzno-Elektronicznych.

I niestety nie ma możliwości zainstalowania na nim parasolki, muszę dokupić głowicę....

Komentarz

• merger
            Uzależniony
            • 2006
            • 619

generalnie nie produkuja statywow z mocowaniem na parasolke w statywie. wypadalo przeczytac aukcje i opis przedmiotu przed zakupem.
            5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
            430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Krawat
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 42

Czy taka będzie dobra? Nie chcę tracić kolejnych pieniędzy na kuriera.
              AFE jest firmą handlową prowadzącą sprzedaż hurtową i detaliczną Akcesoriów Fotograficzno-Elektronicznych.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              merger, no tak, racja.
              kupowałem tylko normalne statywy pod aparat i głowica zawsze była w zestawie, tu jest inaczej.
              Ostatnio edytowany przez Krawat; 18347. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

Zamieszczone przez Krawat
                Czy taka będzie dobra? Nie chcę tracić kolejnych pieniędzy na kuriera.
                To tylko do zamocowania parasolki Ci posłuży, a chciałeś przecież i lampkę.

Podałem przecież:

Zamieszczone przez Mellan
                ... musisz dokupić takie cudo chociażby http://www.funsports.pl/p,pl,635,uch...y+sa-35ra.html
                C-F-K - forever

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Jak chcesz zainstalować lampę systemową (a z tego, co widzę, to taki właśnie masz plan), to potrzebujesz czegoś takiego:

http://canon-board.info/showthread.php?t=67292

Komentarz

• smigaczka
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 148

Zamieszczone przez Kolaj
                    Jak chcesz zainstalować lampę systemową (a z tego, co widzę, to taki właśnie masz plan), to potrzebujesz czegoś takiego:

http://canon-board.info/showthread.php?t=67292
                    Świetnie, dzięki, i mnie się ta informacja przyda, bo też mam zamiar kupić statyw quantuumowski i zainstalwować na nim tę samą lampę co Krawat.
                    Słyszałam wiele pozytywów o statywach quantuum. Wy to tutaj potwierdzacie, więc po co wszelkie obawy

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Kup zestaw dwóch, to dostaniesz fajny futerał, w którym zmieścisz nie tylko oba statywy ale i parasolki.

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez smigaczka
                        Świetnie, dzięki, i mnie się ta informacja przyda, bo też mam zamiar kupić statyw quantuumowski i zainstalwować na nim tę samą lampę co Krawat.
                        Słyszałam wiele pozytywów o statywach quantuum. Wy to tutaj potwierdzacie, więc po co wszelkie obawy
                        a dokładnie air 260

ale po 3 miesiącach jeden mi się zablokował i jednej części nie mogę złożyć do końca wystaje 10cm wyżej po złożeniu - nie schodzi powietrze jest tak jak w pompce z zatkanym zaworkiem

muszę popatrzeć czy jakiś zaworek się nie zapchał gdzieś

Komentarz

• aligator16
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 457

U mnie też coś się dzieje z dwoma statywami air 260, nie chcą same schodzić, trzeba użyć dość dużej siły żeby zeszły ;]

Komentarz

• AmatorKrak
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 43

Zapewne to zapchany zaworek w podstawie statywu, ja tak miałem po używaniu w bajorku. Sprawę załtwiłem wstawiając statyw do czystej wody (złożony) i roskładając (w górę) klikakrotnie i składając przepłukałem złośliwca. Teraz jest oki :-) Poprostu nie można podnosić masztu w górę mając zaworek w wodzie z piachem. Obecnie zawsze wstawiam statyw do wody już rozłożony i opuszczam ustawiajac światło. Uczymy sie na błędach.
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Aha i bym zapomniał, polecam te statywy. Super stosunek cena-jakość
                            Ostatnio edytowany przez AmatorKrak; 16606. Powód: Automerged Doublepost
                            EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Komentarz

• enter
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1201

dziś statywik zaczął działać sam z siebie i przez kilka godzinek sprawował się bez zarzutu
                              chyba mu ta czkawka minęła

Komentarz

Pracuję...