Shit:P 14 żarówek:P to niezła moc będzie:> No właśnie jakie żarówki? zwykłe reflektorowe??
Ringlight'y
Zwiń
X
-
-
Płyta Wiórowa
Żarówki 60W Mleczne
Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324CKomentarz
-
-
-
Nie wiem jak to będzie z innymi światłami współgrało, bo jeszcze nie praktykowałem. Okaże się na dniach.Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324CKomentarz
-
Jeśli użyłeś "zwykłych" żarówek żarowych, to wiadomo, co będzie. Żółte światło z ringlighta i białe z pozostałych lamp.Komentarz
-
Żarówki można wymieniać, nie jest to element stały, tak więc jak okaże się że faktycznie będzie to element mocno zmieniający barwę nie do poprawienia w obróbce to się wymieni
Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324CKomentarz
-
Teraz można kupić żarówki halogenowe w oprawie E27/E14 więc to powinno rozwiązać problem."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Znalazłem coś równie ciekawego dającego efekty ringlight'a:
Komentarz
-
co do mieszania światła stałego z błyskowym tooooo polecam
niedługo będzie wpis właśnie o mieszaniu światła ringa z błyskiem;]
Ja kiedyś to robiłem i nie powiem ale efekty mnie zadowoliły:] ale z braku dobrej lampy reporterskiej mogłem pomarzyć o efektach<waliła z pełną mocą>.
Poza tym żeby utrzymać efekty tych samych barw WB to na lampe reporterską bodajze trzeba by założyć filtr CTO, który ociepli nam temp barwową lampy reporterskiej... Takie jest moje zdanie:]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do tego linku co kolega wyżej podał to niejaki Bert Stephani<nie wiem czy dobrze napisałem> kiedyś nałożył na softbox kawałek styropianiu z wyciętym kształtem hmmm poziomej kreski przekreślonej kilka razy i efekt był podobny
Komentarz
-
Panowie na podstawie tego filmu mam pytanie : PO CO?Znalazłem coś równie ciekawego dającego efekty ringlight'a:
http://www.youtube.com/watch?v=2OcAb...eature=related
czy faktycznie swiatlo odbite od soczewki oka w ksztalcie oswietlenia to jest to co Nas-Was interesuje?
Softbox IMHO daje o wiele lepsze efekty. Moze to tylko gonitwa do pseudo profesjonalnych fotek?Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie widzę tutaj nic pseudo.
Ano dla uzyskania efektu odbicia w oku innego kształtu niż kwadratowy lub prostokątny.PO CO?
Jest to temat dla kreatywnych fotografów, którzy próbują czegoś więcej uzyskując tym samym niestandardowe efekty.
No właśnie, Twoim zdaniem, które może się znacznie różnić od innychSoftbox IMHO daje o wiele lepsze efekty.
Komentarz
-
Aligator dobrze gada-ring light skutecznie i TANIM kosztem usuwa cienie na twarzy i równomiernie ją oświetla, do tego daje klimatyczną obręcz w oku:]Komentarz
-
Ten klimat nie byl znany wczesniej,dopoki MTv i inne stacje nie zaczely pokazywac " jak to sie robi za kulisami" Wczesniej ,wrecz unikano takich efektow.
Dominoo : co miales na mysli piszac ,ze to cos wiecej dla kreatywnych ? Czy widzales kiedys fotografie tych najbardziej kreatywnych z kszataltami w oku obiektu fotografowanego?
Jezeli nie bylo to celowe to napewno nie spotkasz tego typu efektu.
Tak czy inaczej ,spytalem tylko jaki jest w tym sens? Jedyna sensowna odpowiedz dal Aligator16 ( cienie) reszta to niestety tymczasowa moda.
Zeby nie bylo ,ze jestem przeciwny. Chcialem tylko wiedziec wiecej
Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia
Komentarz
Komentarz