mini studio do wydania ok 2500zl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • madc0w
    Początki nałogu
    • 2009
    • 370

micles przecież Ty masz 580 II + 3 Yongnuo? ciągle mocy za mało?
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• Cluer
      Bywalec
      • 2007
      • 192

a możecie podpowiedzieć coś w temacie tła ?
      skoro te z allegro lepiej sobie odpuscić to czego szukac ?

Sami coraz częściej myslimy o zawieszeniu tla pod sufiem... stąd się podpinam
      40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Zamieszczone przez madc0w
        micles przecież Ty masz 580 II + 3 Yongnuo? ciągle mocy za mało?
        Mam 1x580II i 1xYongnuo. Goomiś ma taki sam komplet. Mocy mi na razie nie za mało, ale myślę przyszłościowo (modyfikatory światła które teraz kupuję powinny pasować do przyszłych lamp studyjnych mi odpowiadających (czyli takich, które idzie wyciągnąć w plener))

Komentarz

• Mellan
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1851

Zamieszczone przez Cluer
          a możecie podpowiedzieć coś w temacie tła ?
          skoro te z allegro lepiej sobie odpuscić to czego szukac ?
          Jeśli szukasz tła "nie świecącego się" to warto zwrócić uwagę na flanelowe z markoflash http://www.markoflash.pl/grupa.php?grupa=tla. Niestety, nie należą do najtańszych.

Zamieszczone przez Cluer
          ...Sami coraz częściej myslimy o zawieszeniu tla pod sufiem... stąd się podpinam
          Też myślałem nad systemem zawieszania do domowego studia. Ostatecznie wybrałem zawieszenie statywowe http://www.funsports.pl/p,pl,125,zes...+tel+w901.html. Cena nie odstrasza, jest regulowalna szerokość belki, nie trzeba wiercić w ścianie, jest mobilność (torba w zestawie). Minusy: tła 3m trzeba przyciąć o jakieś 10cm, oraz gdy gdy masz kilka teł, to zamiana zabiera chwilę czasu.
          C-F-K - forever

Komentarz

• ArtMoon
            Bywalec
            • 2007
            • 113

Panowie, jesli macie smykalke do majsterkowania polecam mechanizmy od rolet gdzie rurka (aluminium) jest odpowiednia dluga do zastosowanego tla, w firmie w ktorej zamawialem akcesoria rurke docieli mi na ządany wymiar (3 m). Ma to napęd ręczny (sznurek z kulkami). U mnie od roku dziala takie ustrojstwo. Jest to zestaw 3 mechanizmow na ktorych wisza tla 2,7x10m wiszący na scianie pod sufitem. Funkcjonalne i za grosze
            http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• MM-architekci
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2227

patrzac na tandete tych roletek , jak ci to sie trzyma jeszcze wszystko ?

chyba ze jakies drozsze masz i lepsze
              no comment...

Komentarz

• Matt_K-K
                Początki nałogu
                • 2008
                • 322

To ja rzuce czyms jeszcze tanszym i jeszcze bardziej w duchu DIY: 2x statywy w806, jako poprzeczka kij teleskopowy do miotly 3 metrowy, metalowy za cale 26 zlotych, do zwijania tla jesli ma wlasna tuleje, to domowym sposobem dosztukowac wystarczy te lancuszki od rolet lub zaluzji i jesli ktos nie traktuje tego bardzo serio i nie zamierza na czyms takim zarabiac, to na jakis czas powinno dac rade.

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Ja zamiast kija teleskopowego kupiłem 2 aluminiowe po 3,50 sztuka i włożyłem końce do znalezionej w chacie rurki akurat pasującej średnicą. Trochę taśmy klejącej dla upewnienia się, że będzie trzymać i trzyma

Komentarz

• ArtMoon
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 113

MM-architekci tez bylem na poczatku pewien, ze sie to po jakims czasie rozleci, biorac pod uwage ze tak duze tla sporo ważą. Czesci mechanizmu sa metalowe, sadze ze wyzszej klasy niz ogolnie spotykane. Jakos daje rade Sznurek jedynie zerwal sie pare razy bo do zwiniecia tla potrzeba przylozyc sporo sily.
                    http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• Matt_K-K
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 322

Zamieszczone przez micles
                      Ja zamiast kija teleskopowego kupiłem 2 aluminiowe po 3,50 sztuka i włożyłem końce do znalezionej w chacie rurki akurat pasującej średnicą. Trochę taśmy klejącej dla upewnienia się, że będzie trzymać i trzyma
                      Hehe, no to faktycznie, taniej juz bedzie ciezko to zrobic A uzycie tasmy klejacej jest u mnie powszechne we wszelkich takich robotkach recznych

Komentarz

Pracuję...