Oświetlenie do zdjęć na białym tle...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tatlpz
    Coś już napisał
    • 2009
    • 94

odwrotnie

a ja ostatnio lubie irobic odwrotnie niz typowy White Seamless. Modelke oswietla swiatlo zastane (sloneczne) a za modelka JEDNA gola lampa blyskowa

cos takiego wychodzi

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wiecej o tym sposobie u mnie http://www.lukaszpiech.pl/2010/03/15...mless-inaczej/
    Ostatnio edytowany przez tatlpz; 25936. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• szuler
      Uzależniony
      • 2007
      • 829

cos chyba za mocne to światło od tyłu
      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• tatlpz
        Coś już napisał
        • 2009
        • 94

hehe no chyba. tym bardziej ze nie ma zadnego swiatla od tylu na modelke

Komentarz

• il Dottore
          Początki nałogu
          • 2008
          • 292

Zamieszczone przez tatlpz
          a ja ostatnio lubie irobic odwrotnie niz typowy White Seamless. Modelke oswietla swiatlo zastane (sloneczne) a za modelka JEDNA gola lampa blyskowa
          /.../
          Wiecej o tym sposobie u mnie http://www.lukaszpiech.pl/2010/03/15...mless-inaczej/

Przepraszam, że nie na temat, ale z ciekawości wszedłem na Twoją stronę Łukaszu.
          I wyszedłem trochę zdołowany. Mogę się skichać a takich pięknych zdjęć nie zrobię.
          Wielki szacunek!
          Powalasz i wymiatasz! Co za talent!
          Nie wiem, jak sobie radzisz w PL ale w każdym normalnym kraju z takim talentem to byś zasuwał z sesji na sesję czerwonym Ferrari (choć nie polecam, bo te wszystkie piękne panny się nie zmieszczą...).
          Wyglada na to, że muszę skończyć z zabawą w świetle zastanym i kupić coś do błyskania.
          Zamiast narzekać na ciemnicę - trzeba rzec: NIECH SIĘ STANIE ŚWIATŁO...
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Co za jakość... klarowność... a to wszystko dzięki oświetleniu.
          Waść jesteś czarodziej!
          Ostatnio edytowany przez il Dottore; 19577. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• grzegorzki
            Początki nałogu
            • 2009
            • 369

A jak nie ma swiatla dziennego to wystarcza dwie lampy blyskowe.
            A jak to zrobic ? Film ten wszystko wam opowie
            6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
            Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• il Dottore
              Początki nałogu
              • 2008
              • 292

To Lastolite kosztuje grosze na ebayu - pomysł wart rozważenia...

Komentarz

• ROOstry
                • 2009
                • 5

Ja osobiście robię tak. Model trzy metry od tła, a przed modelem, lampa z kotą święcona od góry pod kontem na model, jednoczenie mam oświetlony model jednolicie bo tło rozwinięte na którym stoi model działa jak blenda, a reszta światła idzie na tło. Jeżeli nawet jest jakiś cień, w tedy schodzę z czasu na dłuższy co pozwala mi złapać więcej światła na tle. jest wiele metod wykorzystując jedną lampę nawet systemową.

Komentarz

Pracuję...