opinia na temat uchwytu do lampy i parasolki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawko
    Bywalec
    • 2008
    • 159

opinia na temat uchwytu do lampy i parasolki

witam.
    proszę was o opinię na temat takiego uchwytu do lampy i parasola:
    http://www.allegro.pl/item898553805_...d_fripers.html

lub jeżeli nie to , to może polecicie mi jakieś trwałe uchwyty (parasolka 110cm , lampa 580ex II ) w rozsądnej cenie.

pytam ponieważ nie mam zamiaru kopować 2 razy ;-) .......

pozdrawiam

Paweł
    moje zdjęcia
  • mate00sh
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1312

Mam taki uchwyt od niedawna, wygląda na dość solidny, mocowanie lampy jest metalowe, reszta z dość twardego plastiku. Montowałem na tym 580tkę, parasol 100 cm i dodatkowo pilota i jest ok.

Komentarz

• pawko
      Bywalec
      • 2008
      • 159

dzieki !
      pozdrawiam
      moje zdjęcia

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Uchwyt jak uchwyt, działa.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Zamieszczone przez pank
          Uchwyt jak uchwyt, działa.
          nie do konca
          mialem kiedys inny, wygladal na fajny ale szybko pekla sruba i lampa wyladowala na ziemi

teraz mam miedzy innymi ten i jest zdecydowanie lepszy, tylko uwaga na zwieranie stykow lampy
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• pawko
            Bywalec
            • 2008
            • 159

Piotrze niby masz rację , ale jak mają mi motylki poodpadać po miesiącu albo gwinty poprzekręcać to już wolę dać 10PLN czy 20PLN więcej ;-)

pozdrawiam
            Paweł
            moje zdjęcia

Komentarz

• Arek_Gd
              Bywalec
              • 2008
              • 249

Ja kupiłem ostatnio tutaj:

http://www.allegro.pl/item901027384_...typ_2_gdy.html

o 10 zł tańsze a wydają się być identyczne, potwierdzam że dobrze wykonane z twardego plastiku, 580 trzyma się mocno i pewnie razem z parasloką.

Ale faktycznie samo mocowanie systemowej lampy mogłoby byc bezpieczniejsze dla styków, bo lampa wchodzi dość ciasno - pomimo regulacji szerokości obejmy. Ja np nie mogę na 100% zablokowac lampy "lockiem" tylko tak na 90%. Co nie zmienia faktu że lampa siedzi bardzo mocno i stabilnie.
              Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• schabu
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1352

miałem już kilka rodzajów uchwytów i ten rodzaj najbardziej mi pasuje. poza tym na ebay-u ma bardzo dobrą cenę.
                Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Kupiłem niedawno ten uchwyt i nie podoba mi się. Lampę można wsunąć bez żadnego ograniczenia, tak że wypada z drugiej strony.
                  Sądzę że taki:
                  FORPSI je Evropská housingová společnost. Nabízí služby webhostingu, serverhostingu, registrace doménových jmen a www stránky na serverech Windows/Linux.

będzie lepszy.
                  Digart

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

Zamieszczone przez MMM
                    Sądzę że taki:
                    FORPSI je Evropská housingová společnost. Nabízí služby webhostingu, serverhostingu, registrace doménových jmen a www stránky na serverech Windows/Linux.

będzie lepszy.
                    Też mam identyczny uchwyt, utrzymuje nawet softboxa z lampami.
                    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• schabu
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1352

Zamieszczone przez MMM
                      Kupiłem niedawno ten uchwyt i nie podoba mi się. Lampę można wsunąć bez żadnego ograniczenia, tak że wypada z drugiej strony.
                      Sądzę że taki:

będzie lepszy.
                      lampę można dokręcić, tak samo jak szynę do mocowania lampy - nic nie wypada.

fotografia biznesowa

Komentarz

• Pawel_G
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 527

Zamieszczone przez pank
                        Też mam identyczny uchwyt, utrzymuje nawet softboxa z lampami.
                        To dziwne bo mi pękła na gwincie ta kostka z sankami, a nie montowałem tam niczego poza 580 i parasolkami. Skleiłem to epoksydowym ale teraz kupię raczej ten drugi zestaw bo mimo żę faktycznie nie posiada blokady wsuwania lampy to jednak kostka z sankami w tym jej gwint są całe z metalu.

Komentarz

• dj_zibi
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 541

a ja sie zastanawiam po co wam prowadnice do sanek w tych uchwytach? Czy nie wystarcza same gniazda statywowe?
                          Kazdy z nas ma do lampy oryginalne uchwyty które można wykorzystać do tego celu.

Kilka zdjęć:
                          Moja strona

Komentarz

• ruda_bestia
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 24

Zamieszczone przez dj_zibi
                            a ja sie zastanawiam po co wam prowadnice do sanek w tych uchwytach? Czy nie wystarcza same gniazda statywowe?
                            Kazdy z nas ma do lampy oryginalne uchwyty które można wykorzystać do tego celu.
                            i to jest najlepsze rozwiązanie, najlepiej z takim uchwytem (miałem plastikowy i po jednym sezonie odszedł do krainy wiecznych błysków )
                            super-multi-coated TAKUMAR 3,5/28 |super-multi-coated TAKUMAR 2/35 | SMC Takumar 1,4/50 | ... | super-multi-coated TAKUMAR 3,5/135 | http://www.rafalkucz.com

Komentarz

• schabu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1352

jeszcze 20PLN i masz manfrotto

fotografia biznesowa

Komentarz

Pracuję...