To chyba uszkodzone jakieś. Czym błyskałeś?
Quantuum R+ Dual Power
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)Komentarz
-
3. Czy inwerter ustawiony był na błysk
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
1. Błyskałem lampa Elfo 1200 WS
2. Pilota nie włączam. Nie ma poco.
3. Inwerter ustawiony na błysk,
Akumulator rozładowywałem do końca i ładowałem na full. Zastanawim się, czy nie zastąpić wnętrza czymś inny.regulamin pkt. 8Komentarz
-
już się przymierzałem do Quantuum LP-750 - muszę to przemyśleć. Udało sie wyjaśnić problem. W czym rzecz? Aku padł?Komentarz
-
Jeszcze nie wiem ..... Dziś podłączyłęm do niego sprzet Audio i pracował 45 minut czyli całkiem OKI.
Zastanawiam się, czy w czasie "spoczynku" pomiedzy błyskami lampy Elfo nie pobierają za dużo mocy do doładowania. Będę dzwonił do Elfo żeby z nimi o tym porozmawiać.
Jeśli się okaże, że to możliwe , kupię Bowensa. Sam Quantuum LP-750 oceniam pozytywnie.regulamin pkt. 8Komentarz
-
Im większa ustawiona moc - tym częściej lampa jest doładowywana, widzę to po swoich quantuumach. 30 błysków trochę mało, ale jest chyba to możliwe. Długie miałeś przerwy między błyskami? W razie czego, kupuj aku żelowy, ja tak zrobiłem do swojego tronixa i szczerze nawet nie wiem ile błysków wytrzyma, bo aż tyle nie błyskam, zawsze prądu starcza
Komentarz
-
Myślałem o podłączeniu ew. takiego akumulatora zewnętrznie.
http://allegro.pl/akumulator-zelowy-...336293105.html
Nie wiem ile, ale powinien dociągnąć z 30 błysków jeszcze. To 50 to jednak dla mnie minimum.
Przerwy między błyskami czasem minuta, czasem 30 sek.Ostatnio edytowany przez Witold Spisz; 16352.regulamin pkt. 8Komentarz
-
No to zależnie od tego ile tych błysków potrzebujesz, musisz ocenić sam, ja kupowałem 2x20aH
Tylko od razu dolicz do tego ładowarkę pod aku żelowe, zwykły prostownik zbytnio się nie nadaje.
Komentarz
-
na jedną sesję potrzebuję od 50 do 100 błysków max. Po 3-4 błyskach jestem w stanie ustawić potrzebne parametry.
aligator16 - Polecasz coś żelowego ?Ostatnio edytowany przez Witold Spisz; 16352.regulamin pkt. 8Komentarz
-
-
50 zdjęć (kto ma na to czas, chybam, że pstryka się, a nie fotografuje bez przesadny, na to potrzebowałem około 20.
regulamin pkt. 8Komentarz
-
ja się na razie nie wypowiem, bo na jednej sesji błysnąłem może z 20 razy
więcej nie było trzeba
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
ile robisz błysków na 2x600 na 1/2 mocy ?Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
------------------------------------------------------
Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
http://www.facebook.com/grzegorz.malinowskiKomentarz
Komentarz