Wyostrzanie do papieru

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Redskull
    Coś już napisał
    • 2006
    • 95

chemie sie wymieniało jak było totalne błoto
    Rany Boskie!!!! Powiem szczerze, ze nie bardzo wiem jak mozna zapuscic bloto w zbiornikach? A co z filtrami, pompami regenerujacymi, zbiornikami na scieki? Ludzie, czy Wy czasem nie dramatyzujecie. Chemia wymienia sie na bierzaco poprzez regeneracje! Tak jak z akwarium przy osmozie! Przecierz po to sa zbiorniki (mowie co cyfeach i analogach bez film procesorow) na P1 (wywolywacz) P2(odbielacz) PS(utrwalacz), po to sa pompy, ktore to ciagna i czujniki, ktore tego pilnuja. Zurzyta chemia jest usuwana poprzez filtry i kropa.

Widuje i poprawiam po labach wpadki typu fioletowa czern (nieregenerowana chemia), ale to wszystko zalezy od dawek regeneracyjnych. Wystarczy podkrecic i po 5-8 godzinach masz nowkechemie.
    stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• lucki
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 23

popieram Cię Redskull. To chyba jest tak: z tanków regenaracyjnych do tanków roboczych, z tanków roboczych do tanków zrzutowych, z tanków zrzutowych do baniaka, z baniaka do utylizacji i tak w kółko. Po drodze oczywiście filtry.
      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• kris68
        • 2006
        • 8

Redskull nie dramatyzuje - czasem pompa padła, czasem regeneracja nie dzialala bo cos sie przestawilo , a wiem co mówie bo wiele razy czyscilem raki wyjete z tankow i zlewalem chemie wiec wiem co splywało....

Komentarz

• Redskull
          Coś już napisał
          • 2006
          • 95

W takim razie wlasciciel Twojego zakladu to duren i skonczony imbel, bo krecil bicz na wlasna glowe. Przy dzisiejszych kosztach labow (Ilab15 - 80tys. zl netto) to dla labu morderstwo zepsuc maszyne i o nia nie dbac! Gosci na wlasne zyczenie zarzyna kure znaszaca zlote jajka. Hm... w sumie moj wlasciel postepuje podobnie, tyle, ze chemia zawszejest swierza a maszyne serwisuje ja ;D. Wszestkie przeglady i czyszczenia, wymiany i regulacje. Musialemsie tego nauczycw pol roku i powiem , ze nie grzebalem jeszcze tylko przy procesorze graficznym NORITSU )))
          stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Zamieszczone przez Redskull
            Gosci na wlasne zyczenie zarzyna kure znaszaca zlote jajka.
            Widzisz, co zrobiłeś, Wąski? Urwałeś kurze złote jaja
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...