Jaki program do obrobki zdjec dyplomowych.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jcus

Jaki program do obrobki zdjec dyplomowych.

Chcialbym wprowadzic w moim punkcie ksero drukowanie zdjec dyplomowych, co do sprzetu i zdolnosci to mysle ze sobie poradze jednak nie moge znalesc jakiegos prostego programu do obrobki takich zdjeci, do wykadrowania na dany format zdjecia, czy to bedzie dyplomowe czy paszportowe. W normalnych warunkach takie kadrowanie robie w PS, jednak tu bedzie mi zalezalo na czasie, bo w pewnym okresie moze byc tloczno
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Pobaw się w PS'ie. Jak opanujesz pewne czynności to szybko to zrobisz.
    Druga sprawa to legalność oprogramowania. Bo może to dla ciebie istotne.
    Wtedy muszą Ci koledzy polecić coś innego - tańszego; chyba, że cena nie gra roli - ale nie sądzę.

Pozdro!
    sigpic

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Zamieszczone przez jcus
      Chcialbym wprowadzic w moim punkcie ksero drukowanie zdjec dyplomowych, co do sprzetu i zdolnosci to mysle ze sobie poradze jednak nie moge znalesc jakiegos prostego programu do obrobki takich zdjeci, do wykadrowania na dany format zdjecia, czy to bedzie dyplomowe czy paszportowe. W normalnych warunkach takie kadrowanie robie w PS, jednak tu bedzie mi zalezalo na czasie, bo w pewnym okresie moze byc tloczno
      A przewrotnie zapytam czy wogóle potrzebne jest kadrowanie. Może prościej ustawić aparat tak, żeby wychodziło dobrze i po kłopocie. Mała akcja w PS na drobne wyostrzenie, kontrast itp. i tyle...

Janusz

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• mmsza
        Zablokowany
        • 2005
        • 514

Z tego co mi wiadomo taki program jest dostarczany za free z byle jaką drukarką termosublimacyjną za 190 zł (np CP400).

Komentarz

• app3

Zamieszczone przez jcus

Na Allegro sprzedawanych było za grosze kilka takich programów.
          Większość jednak do bani (miniLab, Legitki, itd.)
          Ten Jedyny ktory spełnił wszystkie moje oczekiwania i jest równie dobry
          jak sprzedawany z HITI program InDeshire (czy podobnie już nie pamiętam) nosi nazwę PhotoStudio i jego autorem jest gościu do którego mail podaję:
          [email protected].
          Na Allegro sprzedawał je po 9,99 PLN pod Nickiem: tomekka ,ale że wysyłał program mailem a nie na płycie konto mu zawiesili.
          Troszkę później wrzucę tu kilka zrzutów ekranowych tego programu.

W każdym razie program rewelka i de facto całość sorowadza się do kilku
          kliknięć w tym kadrowanie i podstawowa korekta fot. Plik wynikowy JPG
          w rozdzielczości 300 czy 400 DPI, wybór formatu zdjęcia , rodzaju zdjęcia itd
          zresztą będzie to na zrzutach

Komentarz

• app3

Zrzuty wrzuciłem tu:

Komentarz

• nekrolog
              • 2006
              • 3

rowniez polecam photostudio

Komentarz

• shaqi
                Początki nałogu
                • 2005
                • 448

Zamieszczone przez app3
                Na Allegro sprzedawanych było za grosze kilka takich programów.
                Większość jednak do bani (miniLab, Legitki, itd.)
                Ten Jedyny ktory spełnił wszystkie moje oczekiwania i jest równie dobry
                jak sprzedawany z HITI program InDeshire (czy podobnie już nie pamiętam) nosi nazwę PhotoStudio i jego autorem jest gościu do którego mail podaję:
                [email protected].
                Na Allegro sprzedawał je po 9,99 PLN pod Nickiem: tomekka ,ale że wysyłał program mailem a nie na płycie konto mu zawiesili.
                Troszkę później wrzucę tu kilka zrzutów ekranowych tego programu.

W każdym razie program rewelka i de facto całość sorowadza się do kilku
                kliknięć w tym kadrowanie i podstawowa korekta fot. Plik wynikowy JPG
                w rozdzielczości 300 czy 400 DPI, wybór formatu zdjęcia , rodzaju zdjęcia itd
                zresztą będzie to na zrzutach
                kontaktowale sie na ten email ale nikt nie odpowiada

jest mozliwosc aby stworzyc sobie w psie czy tez elemencie ksztalt kadrowania zgodny z szablonem z mswia

za kazdym razem wlanczam miarke i licze mm czy sie zgadzaja jest to dosc uciazliwe
                Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

Pracuję...