RAW/TIFF na JPEG w PS CS???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

RAW/TIFF na JPEG w PS CS???

Hej
    nie wiem czemu, może tak ma być, nie da się pliku zapisanego w Tiff lub pliku Photoshopa przekonwertować mi w PS CS na jpeg.
    Czytalem w którymś z ostatnich magazynów foto (chyba w tym Chipa), że dołączono tam na płycie jakiś plugin, który taką konwersję umożliwia. Jak wiecie coś o tym dajcie znać.

Z rady w rodzaju zainstaluj InfranView/XnView dziękuję, mam już je. Potrzebuję plugin-u, dzięki któremu będę mógł więcej czynności wykonać naraz w samym PS.

no to hej
    20Dset
    maj łeb...
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Re: RAW/TIFF na JPEG w PS CS???

Zamieszczone przez Tytus
    Hej
    nie wiem czemu, może tak ma być, nie da się pliku zapisanego w Tiff lub pliku Photoshopa przekonwertować mi w PS CS na jpeg.
    Czytalem w którymś z ostatnich magazynów foto (chyba w tym Chipa), że dołączono tam na płycie jakiś plugin, który taką konwersję umożliwia. Jak wiecie coś o tym dajcie znać.

Z rady w rodzaju zainstaluj InfranView/XnView dziękuję, mam już je. Potrzebuję plugin-u, dzięki któremu będę mógł więcej czynności wykonać naraz w samym PS.

no to hej
    Nie masz przypadkiem Image - Mode - 16 bits / channel ? Wtedy faktycznie się nie daje, ale po przełączeniu na 8 bits / channel spokojnie się da zapisać jpeg'a... Poza tym chyba nawet z 48-mio bitowego da się zapisać poprzez Save for Web
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Re: RAW/TIFF na JPEG w PS CS???

Zamieszczone przez Krzychu
      Zamieszczone przez Tytus
      Hej

no to hej
      Nie masz przypadkiem Image - Mode - 16 bits / channel ? Wtedy faktycznie się nie daje, ale po przełączeniu na 8 bits / channel spokojnie się da zapisać jpeg'a... Poza tym chyba nawet z 48-mio bitowego da się zapisać poprzez Save for Web
      muszę sprawdzić, dzieki
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• Przemek Białek
        Uzależniony
        • 2004
        • 832

muszę sprawdzić, dzieki
        to jest logiczne ze w trbie 16- bitowym niemozna zapisac w Jpeg poniewaz obraz zawiera za duzo informacji jakich niepotrafi on pomiescic, a dotego zauwaz ze w 16 bit masz wiele nieodstepnych marzedzi edycyjnychi filtrow;
        dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
        "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez Przemek Białek
          muszę sprawdzić, dzieki
          to jest logiczne ze w trbie 16- bitowym niemozna zapisac w Jpeg poniewaz obraz zawiera za duzo informacji jakich niepotrafi on pomiescic, a dotego zauwaz ze w 16 bit masz wiele nieodstepnych marzedzi edycyjnychi filtrow;
          zgadza się w 100% :wink:
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

Pracuję...