Dodanie napisów do zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rocy72

Dodanie napisów do zdjęcia

Witam

Mam problemik poszukuje programiku do wklejenia daty na zdjecie.
    Zoom Browser ma taką opcje ale można to zrobić tylko do jednego zdjęcia, a takich zdjęć mam ok 1000szt.(a do każdego oddzielnie wstawiać to...) Jest jeszsze jedna sprawa data musi być ściągnięta z pliku a najlepiej aby to była data zrobienia zdjęcia tak jak to jest w Zom Browserze.

Jezeli ktos moze pomóc to dzieki
    pozdrawiam
    rocy72
  • Marcoone
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 42

Z tego co mi wiadomo to IrfanView z pluginem do odczytywania exifów ma takie mozliwości.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy deki

Komentarz

• mxw
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2315

Zamieszczone przez rocy72
      Witam

Mam problemik poszukuje programiku do wklejenia daty na zdjecie.
      Zoom Browser ma taką opcje ale można to zrobić tylko do jednego zdjęcia, a takich zdjęć mam ok 1000szt.(a do każdego oddzielnie wstawiać to...) Jest jeszsze jedna sprawa data musi być ściągnięta z pliku a najlepiej aby to była data zrobienia zdjęcia tak jak to jest w Zom Browserze.
      polecam ACDSee Pro

wersja Pro naprawdę wymiata* - a Tobie konkretnie chodzi o Batch Processing i tam jedą z funkcji dodającą tekst na zdjęciach (dowolny tekst, np. dowolne Metadane z EXIF). :cool:

* choć oczywiście nadal ma kilka błędów i bugów :wink:
      no i te 129,99 US$ + VAT trzeba wyłożyć...
      pozdro.,
      m.

Komentarz

• mceyk
        Coś już napisał
        • 2005
        • 89

FastStone Image Viewer - niezastąpiony program jeśli chodzi o dodawanie napisów, dat itp.

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

XnView — best free photo viewer for Windows. View 500+ image formats, batch convert, resize and organize your photos. Fast, lightweight, no adware.
          ...

Komentarz

• mmsza
            Zablokowany
            • 2005
            • 514

Zamieszczone przez KuchateK
            Jako, że nie lubię ACDSee, Irfan mnie już się znudził, sięgnąłem po xnview.
            Generalnie fajny ale nie mogę sobie poradzić z ustawieniem wyświetlanych jpeg. Są siakieś takie dziwnie chropowate? przeostrzone?
            Da się coś z tym zrobić?
            W irfanie jest to załatwione przez opcję "przepróbkowania" w Widok / Opcje wyświetlania, a jak to "załagodzić" w Xnview?

Komentarz

• RobertK

Polecam program Better Jpeg. Nie ma straty jakości. Program kompresuje tylko obszar zdjęcia w którym wstawia datę. Oczywiście pobiera info z EXIFa. Można ustawić kolor, cień, pozycję itp. Łatwo i szybko - polecam.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

A ja polecam ImageMagick
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

W angielskim jest to Tools > Options > View > "High quality zoom (slower ) i odpowiednio mozna wybrac dla "reduce", "enlarge", "fit to window/desktop".
                  ...

Komentarz

Pracuję...