RAW ??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mientki
    Coś już napisał
    • 2004
    • 57

RAW ??

jakim programem mozna przeglądać pliki RAW, czym je obrabiać? Da się je otworzyć w PS? Póki co, nie udało mi się otworzyć, ale może jest jakiś plug-in? Gdzie moge poczytać o tym formacie zapisu?
    Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
    www.tucki.pl
  • Klosiu
    Bywalec
    • 2004
    • 232

"Do PS 7 musisz sciagnac plugin do czytania RAW (Adobe Camera RAW plugin). Poza tym mozesz poprobowac bawic sie takimi programami jak BreezeBrowser (ja tego uzywam) i Capture One Pro (ten dziala tylko z RAWami z DSLR, czyli z G3/G5 np juz nie). " cytat Viteza

wiecej czytuaj tu

5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Komentarz

• LukasS
      Bywalec
      • 2004
      • 217

RAW da sie otworzyc w PS jak najbardziej (w wersji CS jedynie testowalem), mozliwosci edycji sa bardzo duze i mozna je zmieniac wielokrotnie bez utraty jakosci obrazu... swietna sprawa naprawde...
      10D + Stuff

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Re: RAW ??

Zamieszczone przez mientki
        jakim programem mozna przeglądać pliki RAW, czym je obrabiać? Da się je otworzyć w PS? Póki co, nie udało mi się otworzyć, ale może jest jakiś plug-in? Gdzie moge poczytać o tym formacie zapisu?
        do przeglądania polecam Breezebrowser do edycji Photoshop CS...
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• Czarek
          Coś już napisał
          • 2004
          • 94

Z RAW dobrze radzi sobie przeglądarka XnView. Jak na darmowy programik posiada wiele funkcji edycyjnych i filtrów. Miom zdaniem najlepsza przeglądarka grafiki.

[ Dodano: 19-09-2004 ]
          Najnowszą wersję oczywiście po polsku znajdziesz tutaj http://download.chip.pl/download_106479.html

Komentarz

Pracuję...