Profile kolorów.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satriani
    Początki nałogu
    • 2004
    • 443

Profile kolorów.

Ostatnio ściągnąłem fajny programik do kalibracji kolorów ze strony Agfa, ponieważ wykonuję odbitki właśnie w Agfie i przesyłam netem bardzo mi się ten sofcik przydał.

Oczywiście po przestawieniu profilu kolory i ich nasycenie oraz barwa zmieniają się i to znacznie.

Czy mogłby mi ktoś podszepnąć jakiś fajny programik freewarowy w którym edycja kolorów byłaby bardziej zaawansowana niż w photoeditorze i programie do aparatu Canona.
    Przydałby się taki w którym sa np gotowe wzorce do zmiany nasycenia i kontrastu

Proszę o pomoc i pozdrawiam.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Bede strzelal, ale chyba twoje wymagania spelni tylko Gimp

Komentarz

• satriani
      Początki nałogu
      • 2004
      • 443

spróbuję go sobie ściagnąć, ale czy w Gimpie jest możliwość stosowania plug-inów np. konkretnie optikvervelabs-a?

[ Dodano: 03-09-2004 ]
      A może słyszałeś lub widziałeś czy można sobie kupić jakiś poradnik do Gimpa w formie papierowej lub ściągnąć elektroniczne.
      Nigdy z nim nie miałem do czynienia tylko o nim slyszałem.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez satriani
        ale czy w Gimpie jest możliwość stosowania plug-inów np. konkretnie optikvervelabs-a?
        Nie wiem, nigdy go nie uzywalem. Wiem tylko ze jest rownie potezny co Photoshop, ale darmowy i z pokrecona logika obslugi.

A może słyszałeś lub widziałeś czy można sobie kupić jakiś poradnik do Gimpa w formie papierowej lub ściągnąć elektroniczne.
        Nigdy z nim nie miałem do czynienia tylko o nim slyszałem.
        Uwielbiam ludzi ktorzy zadaja pytanie na ktore mozna latwo znalezc odpowiedz w google

Efekt 10 sekund szukania, po wpisaniu w google.pl : gimp+poradnik

Mogles sam to zrobic

Komentarz

Pracuję...