Szukam programu, który potrafi robić ładniejsze ziarno niż ten cholerny PS... dostaję już kota od tych drobniutkich pikseli. Szukam czegoś, gdzie miałbym wpływ nie tylko na intensywność, ale też wielkość i rodzaj ziarna... Photoshop takich opcji nie zapewnia. Znacie może jakieś programy, które byłyby pomocne?
Program do tworzenia ziarna?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
-
A po co tak daleko szukac? Mamy wlasny watek o szumach w 350D ...napewno cos sie wybierzeZamieszczone przez akustyka tak powaznie: sven ma D200. niech cyknie przy ISO 1600
Komentarz
-
-
nie no... w Nikonach jest szlachetniejszy szum. i bardziej filmowyZamieszczone przez [DoMiNiQuE]A po co tak daleko szukac? Mamy wlasny watek o szumach w 350D ...napewno cos sie wybierze

a tak serio, to z D70 moglby pewnie tez byc. canonowskie szumy sa nieco za blotne i sie nie nadaja
mam w tej chwili w analogu Profoto 400BW. jakies tam ziarenko to ma, to machne profilaktycznie klatke na wzorzec szumu. moze mi sie kiedys przyda ;-)
choc normalnie zapedow artystycznych nie mam - wole ostre i kolorowe
Komentarz
-
Sciagnij sobie to ziarno ode mnie (uwaga: plik PNG 11MB)
otworz w PS i naloz na fotke jako kolejna warstwa w trybie overlay.
Jesli chcesz miec wieksze/drobniejsze ziarno to odpowiednio przeskaluj. Mozesz sie tez pobawic przezroczystoscia warstwy. Powodzenia.Komentarz
-
pamiętam, że kiedyś "Ziarno" na dwójce (chyba) puszczali w niedzielę, zobacz w programie TV
Komentarz
-
-
Eee, prawdziwe ziarno to jest dopiero w 300D na ISO 3200
A tak serio to myślę, że przy zdjęciach z cyfry trzeba się przyzwyczaić do ich klarowności ewentualnie zaszumienia. Nie wiem czy są dobre programy do symulacji ziarna ale myślę, że to zawsze będzie lypa
Komentarz
-
A ja uwązam że w PSie można symulować dobrze ziarno błony filmowej.
Jest z tym troche roboty ale daje ładne rezultaty.
No jak by ktoś chciał moge to ewentualnie opisać jak to robie w PSie.:razz:Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.plKomentarz

Komentarz