Włamanie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Widocznie sie da. Jakos NOD chodzi i opinii o nim ze cokolwiek zamula nie ma... Za to o nortonowych wynalazkach od zawsze to samo.
    ...

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez RadiB
      Przed wirusami w poczcie chroni minimalne zastanowienie sie zanim klikniesz na zalacznik.
      Oraz program pocztowy linny niz Outlook ub poczta via WWW, bo w Outlooku sa takie spryciule co sie rozlaza po systemie nawet bez klikniecia w zalacznik - wystarczy klikniecie w wiadomosc i jej podglad. Ewentualnie server-side antywirus na takie wirusy jest skuteczny a to juz zalezy gdzie ma sie skrzynke zalozona.

Komentarz

• stdanielo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1081

Zamieszczone przez hekselman
        Scaner on-line zawsze ci coś wykryje - i zaraz potem zaoferuje płatną opcję pomocy - nieprawdaż?
        Przecież wiadomo że "jak nie wiadomo o co chodzi - chodzi o kasę"....Tak na zdrowy rozum: by dowolny program zabezpieczający był sprawny musi być aktualizowany- ustawicznie.Czy chętniej to będą robić za darmo czy za pieniądze - sami sobie odpowiedzcie.Więc -wg mnie Norton górą.A że "zamula"?Chyba to kwestia konfiguracji a poza tym: jak program w tle ma skanować i kontrolować, i nie wykorzystywać mocy obliczeniowej procesora?Da się to zrobić?I- co zamula?
        Ja korzystam z IS 2005, Spybota i Ad- aware.Pilnuję rejestru przy pomocy CCleanera i WinRegRepair.I - nie narzekam.
        Wiesz chodzi o to, ze byly widoczne efekty dzialania tych wirosow, np. nie mozna bylo odpalic managera zadan czy msconfig, skanowanie nortonem nic nie dalo, a skaner online znalazl te wiry, jak juz wiedzialem co to za swinstwo, to sobie sam znalazlem jak to usunac. Z NOD32 nie ma tego problemu, dziala rewelacyjnie i nie muli kompa.
        www.kondereszko.pl
        https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez hekselman
          Scaner on-line zawsze ci coś wykryje - i zaraz potem zaoferuje płatną opcję pomocy - nieprawdaż?
          Nieprawdaz, bo mi nic nie wykrywaja .

Komentarz

• RadiB
            Bywalec
            • 2005
            • 176

Zamieszczone przez Vitez
            bo w Outlooku sa takie spryciule co sie rozlaza po systemie nawet bez klikniecia w zalacznik - wystarczy klikniecie w wiadomosc i jej podglad.
            Nawet Outlook jest oki, jak sie go porzadnie skonfiguruje

Komentarz

• pejot
              Bywalec
              • 2004
              • 204

Nod i tylko Nod!
              Miałem NODa na PC'ie, żeby mi za bardzo procesami nie mulił. Teraz na laptopie mam NODa tym bardziej, ale i tak procesy to nie jedyny powód- jest po prostu najlepszy. Do tego Spybot. I nie mam problemów ani z muleniem, ani netowym syfem. Polecam ten zestaw z czystym sumieniem.
              www.browarelefant.pl

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

A ja mam darmowego firwalla ZoneAlarm. Jest jak Chuck Norris- nic nie wpuszcza.
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• _invictus
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 143

ja w firmie dostałem nortona i przez rok używania, wywaliłem z PieCa - po tym, jak postanowiłem sobie spróbowania avasta [oczywiście po uprzedniej deinstalacji NAV ] i ten mi wykrył 6 trojanów .... a norton nic [był dobrze skonfigurowany]

BTW: hmm, ochroną przeciw włamanią są raczej firewall'e, a dopiero na zwalczenie ich używa się AV

Komentarz

• Pretender
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 48

_invictus a może avast wykrywając te 6 plików wskazał jakieś pozostałości po NAV?? antywirusy pliki innych antywirusów wykrywaja jako wirusy. Ja osobiście miałem wcześniej Pandę - brrrrrr - totalna pomyłka. Komp zamulony na maxa. Obecnie używam Nortona i do niczego nie moge sie przyczepić

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez Pretender
                      Obecnie używam Nortona i do niczego nie moge sie przyczepić
                      Tak mowisz, bo nie uzywales NOD32

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                        Tak mowisz, bo nie uzywales NOD32

Fanatyzm . To samo mowia linuksiarze do windowsiarzy "tak mowisz bo nie uzywales linuksa" . A moze dajmy sobie spokoj z fanatyzmem, wlaczmy tolerancje i pozwolmy ludziom uzywac to co im pasuje zamiast na sile do jakiegos produktu przekonywac?

Bo fanatycy NODa przekraczaja granice pomiedzy "radzenie" a "zmuszanie"

Komentarz

• Pawel Woo
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 177

Dla tych co na Windowsach polecam:

Nieźle wyławia różne świństwa, a ponadto pozwala sprawdzić, które aplikacje komunikuja się z internetem i zablokować je
                          Free
                          Pawel Woo

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Pawel Woo
                            Dla tych co na Windowsach polecam:

Nieźle wyławia różne świństwa, a ponadto pozwala sprawdzić, które aplikacje komunikuja się z internetem i zablokować je
                            Free
                            http://canon-board.info/showpost.php...7&postcount=28

Komentarz

• stdanielo
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1081

Zamieszczone przez Vitez
                              Fanatyzm . To samo mowia linuksiarze do windowsiarzy "tak mowisz bo nie uzywales linuksa" . A moze dajmy sobie spokoj z fanatyzmem, wlaczmy tolerancje i pozwolmy ludziom uzywac to co im pasuje zamiast na sile do jakiegos produktu przekonywac?

Bo fanatycy NODa przekraczaja granice pomiedzy "radzenie" a "zmuszanie"
                              Nie rzesadzaj, poczytaj swoje wcześniejsze wypowiedzi na temat Nortona. Jak to mawia marszałek Lepper "każda sroka swój ogonek chwali".
                              www.kondereszko.pl
                              https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez stdanielo
                                Nie rzesadzaj, poczytaj swoje wcześniejsze wypowiedzi na temat Nortona. Jak to mawia marszałek Lepper "każda sroka swój ogonek chwali".

Moje wypowiedzi na temat Nortona sa w stylu: "MI Norton nie muli ani nie przepuszcza smieci" (subiektywne).
                                Wypowiedzi na temat NODa sa "UZYJ NOD a zobaczysz" (agresywne) .

Widzisz roznice?

Komentarz

Pracuję...