Przeglądarka zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • donald7000
    Początki nałogu
    • 2004
    • 382

Odp: Przeglądarka zdjęć

A którą wersję wybrać aby podglądać RAW i zmniejszać wielkości plików całymi katalogami a nie pojedynczo i nie przepłacić za dużo ?

Komentarz

• zysk
      Pełne uzależnienie
      • 2013
      • 1120

Zamieszczone przez solti
      To ja jestem dziwny, bo korzystam z Irfanview
      IMHO ,to najlepsza PRZEGLĄDARKA ,szybka i elastyczna.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez donald7000
      zmniejszać wielkości plików całymi katalogami a nie pojedynczo
      Tego podejścia nie rozumiem,przecież każdą fotkę trzeba indywidualnie obrobić:crop itd ,nie się IMHO wszystkich fotek z wakacji "obrobić" jednym klikiem
      "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
      7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Zowa
        Bywalec
        • 2013
        • 120

A którą wersję wybrać aby podglądać RAW i zmniejszać wielkości plików całymi katalogami a nie pojedynczo i nie przepłacić za dużo ?

Fast stone. Możesz hurtem zmieniać rozmiar, wyostrzać, dodawać daty czy opisy, zmieniać nazwy i masę innych rzeczy. Możesz nawet pozbierać wszystkie pliki .jpg czy .CR2 czy inne z całego kompa i wrzucić w jeden katalog, albo w oddzielne katalogi dla każdego roku/miesiąca. Intuicyjny program dla każdego, można wrzucić na pendrive'a i mieć zawsze przy sobie. Darmowy.
        Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
        c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
        mój FB
        mój Flickr

Komentarz

• donald7000
          Początki nałogu
          • 2004
          • 382

Zamieszczone przez zysk
          IMHO ,to najlepsza PRZEGLĄDARKA ,szybka i elastyczna.

--- Kolejny post ---

Tego podejścia nie rozumiem,przecież każdą fotkę trzeba indywidualnie obrobić:crop itd ,nie się IMHO wszystkich fotek z wakacji "obrobić" jednym klikiem
          Jeśli mam zrobić stykówki i wrzucić na chmurę do akceptu to nie będę pomniejszał pojedynczo bo by mnie szlag trafił. A po wakacjach to niech się zdjęciami martwi inny fotograf, bo ja mam wolne, a jak cykam to z telefonu. Ja już jestem na etapie niezabierania aparatu na wakacje.

Post niżej Zowa ma rację, wszystko można zrobić hurtem, mnie głownie hurtowo interesuje pomniejszanie i ewentualnie zmiana nazwy. Do tej pory miałem ACDSee7 ale się skończył.

Dla moich potrzeb FastStone jest płatny, dlatego chciałem się dowiedzieć która wersja posiada te narzędzia które wymieniłem, inne bajery mnie nie interesują.

Komentarz

• mystical
            Coś już napisał
            • 2016
            • 60

Faststone do ewentualnych poprawek, ale do przeglądania Firegraphic - jest o wiele szybsza!
            Czasami, ale rzadko - InfranView.
            Pomóż niepełnosprawnej dziewczynce, wystarczy polubić lub udostępnić znajomym

Komentarz

• Zowa
              Bywalec
              • 2013
              • 120

Dla moich potrzeb FastStone jest płatny, dlatego chciałem się dowiedzieć która wersja posiada te narzędzia które wymieniłem, inne bajery mnie nie interesują.
              Ja używam na potrzeby domowe tylko wersji bezpłatnej, od jakichś 2-3 lat, chyba od wersji 3.X i już wtedy miała możliwość zmian hurtowych (albo nie rozumiem pytania?).
              Ostatnio edytowany przez Zowa; 48398.
              Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
              c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
              mój FB
              mój Flickr

Komentarz

• donald7000
                Początki nałogu
                • 2004
                • 382

Zamieszczone przez Zowa
                Ja używam na potrzeby domowe tylko wersji bezpłatnej, od jakichś 2-3 lat, chyba od wersji 3.X i już wtedy miała możliwość zmian hurtowych (albo nie rozumiem pytania?).
                Jeśli to użytek domowy to jest bezpłatny, jeśli prowadzisz działalność to już nie.

Komentarz

Pracuję...