Tethering specyficze połaczenie LR2 + Canon 5d mk3 + windows xp

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • onsight99
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 29

Tethering specyficze połaczenie LR2 + Canon 5d mk3 + windows xp

Witam,

Mam pewien problem, chciałbym wyświetlać moje zdjęcia na motorze, ale utknąłem na etapie przesłania zdjęć z aparatu do laptopa.

W LR wszystko raczej poprawnie ustawiłem, ale nie wiem jaki program mam użyć do przesyłu aparat - laptop. Canon Viewer podobno służy do tego ale płyt nie mam

i nie widzę nic pod windows pod xp. Proszę o pomoc bo robię to pierwszy raz a przedpotopowy soft nie ułatwia.

pozdrawiam
  • rysz
    Początki nałogu
    • 2010
    • 271

Odp: Tethering specyficze połaczenie LR2 + Canon 5d mk3 + windows xp

Problemu nie rozwiążę, a jeszcze dodam kolejny: Lightroom 2 nie obsługuje plików z 5D mk III.

Do tego aparatu potrzebujesz co najmniej LR 4.1, którego z kolei nie da się zainstalować na Windowsie XP:

Komentarz

• onsight99
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 29

Zamieszczone przez rysz
      Problemu nie rozwiążę, a jeszcze dodam kolejny: Lightroom 2 nie obsługuje plików z 5D mk III.

Do tego aparatu potrzebujesz co najmniej LR 4.1, którego z kolei nie da się zainstalować na Windowsie XP:

https://helpx.adobe.com/lightroom/sy...m_requirements

Zdrałem EOS utility i właście strzeliłem pierwsze zdjęcia i przyszedłem poruszyć tą kwestie niestety LR2 nie pociagnie plików CR2 z d5. Może jest opcja żeby zanim zrobi import przekonwertował je na dng...

Komentarz

• onsight99
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 29

Zostaje na oglądaniu w EOS Utility nie dam rady tego ogarnąć w takiej konfiguracji...

Komentarz

Pracuję...