Wtyczka Camera Raw PS6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maati
    Coś już napisał
    • 2008
    • 93

Wtyczka Camera Raw PS6

Mój Camera raw to wersja 7.1 chciałem go zaktualizować do wersji najnowszej ale... Na stronie Adobe jest Camera Raw z Conventerem, który mi się instaluje. Natomiast wtyczki mi nie aktualizuje. Kiedyś było tak, że ściągałem plik Camera Raw, kopiowałem do folderu w ps i gitara. Teraz nie wiem jak, bo nie mogę w ogóle tego zaktualizować. Może ktoś pomóc w tej sprawie, bo potrzebuje otworzyć kilka Rawów z nowszych puszek.
    Aha! Konwersja Raw do psd za pomocą w/w konwertera nie wchodzi w grę. Po prostu chcę żeby Rawy normalnie mi czytał CapturaOne (wersja 6) i Ps
    Z góry dzięki za pomoc
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish
  • marbo
    Bywalec
    • 2008
    • 134

Odp: Wtyczka Camera Raw PS6

Nie jest to może najnowsza wersja Camera Raw , ale działa z C 5D Mark III i C 6D - jakiś czas temu wyselekcjonowałem z konwertera DNG (nie pamiętam czy jest to wersja 7.x czy już 8.x ... na pewno nie wyżej niż 8.3 lub 8.4 ) i sorry za serwer , ale wujek google taki mi podpowiedział jak spytałem gdzie mogę wrzucić plik :-) - Camera Raw CS6 64bit.rar - Speedy Share - upload your files here
    Ostatnio edytowany przez marbo; 18360.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Komentarz

• maati
      Coś już napisał
      • 2008
      • 93

Chyba mam coś źle. Wgrałem w/w wtyczkę do folderu Plugins w PS. Teraz jak otworze Program to w zakładce Pomoc i informacja o wtyczkach mam dwa razy Camera Raw starą i tą nową. Zawsze jak kojarzę to była tylko jedna. W tym folderze Plugins ogólnie nic nie było wcześniej. A chyba powinna być stara i ją po prostu zastępowałem. Dziwne. Miał może ktoś taki przypadek?. Może powinienem przeinstalować PS.

Komentarz

• marbo
        Bywalec
        • 2008
        • 134

Prawdopodobnie w złe miejsce skopiowałeś :-) Prawidłowa docelowa lokalizacja pliku - " C:/ Program Files/ Common Files/ Adobe/Plug-Ins/CS6 " -wtedy system poprosi o zamianę pliku , oczywiście potwierdzamy i musi działać :-) pozdrawiam
        55D,16-200

Komentarz

• marbo
          Bywalec
          • 2008
          • 134

Dodam tylko, że bardzo istotnym fragmentem lokalizacji jest "Common Files" - ponieważ istnieje folder z pluginami w bezpośredniej lokalizacji programu CS6 i może on być mylący
          55D,16-200

Komentarz

• darkon
            Bywalec
            • 2011
            • 239

Tu masz link do instalki najnowszej wersji Camera RAW CS6 v8.7.57 https://copy.com/aFDtBExTvlf6uqzH
            EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• maati
              Coś już napisał
              • 2008
              • 93

Dzięki wielkie sprawdze w domku jeszcze raz jak to działa

Komentarz

• maati
                Coś już napisał
                • 2008
                • 93

ok w PS działa. Ale CaptureOne wersja 6 nadal nie czyta tych rawów co teraz PS. Czy tez powinienem gdzieś skopiować wtyczkę

Komentarz

• jinks
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2178

Zamieszczone przez maati
                  ok w PS działa. Ale CaptureOne wersja 6 nadal nie czyta tych rawów co teraz PS. Czy tez powinienem gdzieś skopiować wtyczkę
                  Przecież C1 to program innej firmy. Wtyczka ACR od adobe jest do PS.
                  Jeśli chodzi o capture one dla nowszych puszek musisz kupić nową wersję 8 PRO.
                  Miłego dnia
                  moja www

Komentarz

• maati
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 93

Szczerze to myślałem czy gdzieś wyczytałem, że C1 korzysta z Camera Raw. Czyli nie ma opcji takiej jak w ps aktualizacji, żeby rawy czytał z nowszych modeli aparatów. za wyjątkiem kupna oczywiście.

Komentarz

• jinks
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2178

w camera raw też masz wsparcie dla nowszych modeli aparatów do jakiegoś czasu. potem nie będzie aktualizacji. Pozostanie jedynie konwersja DNG converterem, albo przejście na abonamentowy photoshop CC.
                      Miłego dnia
                      moja www

Komentarz

Pracuję...