[FotoLoader] ściąganie zdjęć do komputera

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

To jeszcze byś dorobił minimalizację - już wszyscy wiedzą że jest autorstwa MxW - i żeby dało się ustawić żeby jak włoży się kartę dało się ustawić automatyczny start (bez pliku autorun.inf na karcie oczywiście), o innych proponowanych zmianach pisałem wcześniej

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• ABJ
      Bywalec
      • 2007
      • 234

ja bym bardzo prosil o przeslanie programu, dane poszly e-mail'em.
      z gory dziekuje i pozdrawiam
      abjphotography.com

Komentarz

• qpr
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 21

na kiedy planowana jest kolejna wysyłka?
        EOS 50D, S 8/3.5 fisheye, T17-50/2.8, C50/1.4, C100/2.8, C70-300/4-5.6

Komentarz

• mxw
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2315

Zamieszczone przez qpr
          na kiedy planowana jest kolejna wysyłka?
          zawsze kiedy zbierze się kilka, kilkanaście e-maili z prośbą o przesłanie programiku do testów. zazwyczaj nie trwa to dłużej, niż tydzień, max dwa, choć nie przeczę, że zdarzały się dłuższe przerwy. wczoraj np. znów tpsa sknociła coś w ustawieniach i padła mi neostrada w domu

i jak zawsze uczulam na jedno:
          proszę 'zapotrzebowanie na fotoloadera' przesyłać na mój e-mail z profilu!

a tutaj umieszczać tylko swoje opinie, sugestie itp. i może w końcu powstanie wersja 1.0, choć qrcze ta prowizorka 0.3 wciąż dobrze działa ;-)
          pozdro.,
          m.

Komentarz

• lollollol

pomocy!!

Gdzie moge pobrać program MxW FotoLoader v.0.2 ??
            Jest mi bardzo potrzebny
            Może ktoś wie? Odpowiedzcie!
            czekam

Jeśli ktoś może przesłać mi np, na e-mail to czekam

Komentarz

• mxw
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2315

Zamieszczone przez lollollol
              Gdzie moge pobrać program MxW FotoLoader v.0.2 ?? Jest mi bardzo potrzebny Może ktoś wie? odpowiedzcie!
              o rany
              specjalnie się zarejestrowałeś/aś na CB żeby napisać ten post??
              a wystarczyło przeczytać kilka ostatnich postów w tym wątku. 8)

poza tym wersja v.0.2 jest już niedostępna. jest tylko v.0.3 :wink:

jak dziś dostanę e-mail, to dziś wysyłam koleją paczkę, neostrada już działa, tepsa tym razem stanęła na wysokości zadania
              pozdro.,
              m.

Komentarz

• lollollol

tak!!A zresztą już mi nie potrzebny ;/
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                tylko po to sie tu logowałem ale ten program mi i tak nie potrzebny
                Ostatnio edytowany przez Gość; 14711. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• pafek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 46

Jeżeli ktoś z użytkowników mógłby podesłać to proszę o ten sofcik, pfkatoja at gmail.com

Pozdrawiam.

Komentarz

• Tanto
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 94

No i stało się... przekręciłem licznik w aparacie (zrestą dwa razy ale ten drugi to inna bajka) i Fotoloader nie zadziałał tak jak bym chciał :-(
                    Po zdjęciu img_09999.jpg następne w kolejności zostało skopiowane jako img_00001.jpg, a nie img_10001.jpg. Na karcie są dwa katalogi ze zdjęciami "100CANON" i "101CANON", w jednym pliki do img_9999.jpg, a w drugim od img_0001.jpg. Program pracuje pod WinXPsp2, poniżej zawartość pliku *.ini
                    SOURCE_DIR f:\
                    TARGET_DIR k:\zdjecia z cyfry_fotoload
                    BACKUP_DIR r:\cyfra backup
                    TARGET_DIR_FORMAT %Y_%M_%D
                    ORIGINAL_FILE_DATE YES
                    EXPAND_TO_5_DIGITS YES
                    DELETE_CF_AFTER_DOWNLOAD NO
                    MARK_CF_DOWNLOADED YES
                    DOWNLOAD_ONLY_NEW YES
                    EXIT_AFTER_DOWNLOAD NO
                    BEEP_AFTER_DOWNLOAD YES
                    BEEP_ON_ERROR YES
                    BREAK_ON_DUPLICATE YES

Fotoloader w wersji 0.3.108. Będę wdzięczny za podpowiedzi gdzie szukać problemu.

Wygląda na to że niedługo będe miał okazję jeszcze raz przerabiać tą sytuację bo z rozpędu załadowałem do aparatu kartę z wcześniejszymi zdjęciami i licznik przeskoczył mi z 0270 do 9817 :-/

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

To ja jeszcze ponarzekam.. jak ustawić program tak żeby zgrywał zdjęcia zarówno z 5D jak i z 40D?
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• schabu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1352

Zamieszczone przez arturs
                        To ja jeszcze ponarzekam.. jak ustawić program tak żeby zgrywał zdjęcia zarówno z 5D jak i z 40D?
                        naraz?

szkoda, że nie ma minimalizacji i od razu konwersacji na .dng. i zmiany dźwięku oraz opcji nie w pliku .ini tylko w okienku zgrywania.
                        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• mxw
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2315

witam, witam 8)

Zamieszczone przez Tanto
                          Po zdjęciu img_09999.jpg następne w kolejności zostało skopiowane jako img_00001.jpg, a nie img_10001.jpg. Na karcie są dwa katalogi ze zdjęciami "100CANON" i "101CANON", w jednym pliki do img_9999.jpg, a w drugim od img_0001.jpg.
                          no niestety, programik został napisany dla aparatów umieszczających po 100 zdjęć w katalogu (300D, 350D, 20D) a nie po 1000 zdjęć (nowsze).

dopóki sam się nie dorobię nowszego aparatu (albo ktoś mi takiego nie pożyczy na tydzień) to to się nie zmieni.

uuu, no 5D i 40D to już w ogóle się nie dorobię jednocześnie w najbliższym czasie

oki, ale bardziej na serio - bo problem jest istotny - to jakie masz/macie sugestie, jak on powinien zgrywać/numerować zdjęcia zgrywane z dwóch/trzech/pięciu/itp. body?

Zamieszczone przez schabu
                          szkoda, że nie ma minimalizacji
                          w nowszej wersji na pewno będzie, bo mi już też to przeszkadza

i od razu konwersacji na .dng.

i zmiany dźwięku
                          a to akurat jest 8)

oraz opcji nie w pliku .ini tylko w okienku zgrywania.
                          wiadomo... :rolleyes:
                          tylko to wymagało użycia bibliotek .NET, a nie wszystkim to pasuje.
                          pozdro.,
                          m.

Komentarz

• arturs
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4196

Zamieszczone przez mxw
                            oki, ale bardziej na serio - bo problem jest istotny - to jakie masz/macie sugestie, jak on powinien zgrywać/numerować zdjęcia zgrywane z dwóch/trzech/pięciu/itp. body?
                            W zasadzie tak samo jak z tymi poprzednimi - mnie pasuje tylko żeby było zgrywane do tych samych katalogów robionych po dacie wykonania..
                            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• mxw
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2315

W zasadzie tak samo jak z tymi poprzednimi - mnie pasuje tylko żeby było zgrywane do tych samych katalogów robionych po dacie wykonania..
                              to jest jasne, ale co z numerowaniem/przenumerowywaniem zdjęć?

każda puszka będzie miała przecież własną numerację, i te numeracje mogą się jeszcze częściowo pokrywać ??:

rozwiązaniem może być:
                              a) dodawanie jakiejś literki/przedrostka aparatu do nazw plików, np. IMG_a_52435.CR2
                              b) jeden globalny licznik numerujący zdjęcia w trakcie zgrywania, np. IMG_0123654.CR2
                              c) zmiana nazwy pliku wg daty i godziny, np. IMG_20080831_19302401.CR2

każde rozwiązanie ma tyle zalet co wad.

a tak nawiasem mówiąc, to standard ISO/DPOF/EXIF wciąż zakłada, że nazwy plików powinny być max 8-znakowe

nas to oczywiście może nie obowiązywać, ale spróbujcie potem np. nagrać takie fotki na CD i obejrzeć po kolei w jakimś odtwarzaczu DVD albo zanieść płytę do wywołania w labie - mogą być problemy.
                              pozdro.,
                              m.

Komentarz

• Piotrek_m
                                • 2006
                                • 7

Witam mam problem z FotoLoaderem v 0.3.108 gdyz podczas zrzucania fotek z katalogow 230_ powrocil mi do numeracji 10001 zamiast 30001 - jak to zmienic ???
                                Drugie pytanie dotyczy pojawiajacego sie ostatnio komunikatu o tresci:
                                Target file exits! (duplication) (80)
                                Natomiast na karcie sa wszystkie nowe zdjecia, czy to moze byc powiazane z przekreceniem licznika dla FL ??
                                Poprzednio wszystko pacalo jak malina, przyznam iz przy wskoku z 19990 na 10000 jakos sobie odpuscilem, zmiany i poszukiwania wyjscia, ale ze wzgledu na przysieszenie przybywania zdjec nie mogiem sobie pozwolic na dublowanie

pomocy

Pozdrawiam Piotrek

Komentarz

Pracuję...