Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ThomasVoland
    przedtem skinny500
    • 2010
    • 84

Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Z adobe najlepiej kontaktować się na live chacie, wtedy to kwestia kilku sekund.

Komentarz

• xanka
      • 2016
      • 1

Orientujecie się jakie karty praktycznie (nie oficjalnie) akceptuje Adobe? Kredytowej nie mam, przez PayPal płacić nie chcę, moją debetową odrzuca. Przeszła może komuś karta typu prepaid?

Komentarz

• jinks
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2178

Płatność przez paypal jest banalnie prosta i bezproblemowa. Może sprobuj sie przekonać.
        Miłego dnia
        moja www

Komentarz

• radiki
          Początki nałogu
          • 2014
          • 341

Xanka zprawdź limit który masz ustawiony na karcie, mi bez problemu zaakceptowało Visę debetową. A swoją drogą Paypal to też wygodna opcja.

Komentarz

• SkinnyBaldy
            Dopiero zaczyna
            • 2015
            • 28

Czyli dla działalności jednoosobowej można zakupićpakiet za 50 zł? Dziwne, bo jak ktoś wspominał wcześniej na stronie adobe jest wyraźne rozdzielenie między firmą, a 'osobą'. Na domiar złego jeśli szukamy subskrypcji rocznej w polskim Internecie, to wszędzie taki pakiet (płatny z góry) kosztuje od 1700-1800 zł. Wersja EDU około 799 zł. Być może wielu ludzi tak naprawdę łamie prawo nie zdając sobie z tego sprawy?

Co do CS6, jeśli ktoś używa C1 (11 euro to grosze, choć nie wiem do końca jak z tym naliczaniem VATu przy zakupie... Może płacę jak frajer..) to CS6 spokojnie da radę na dobrej stacjonarce. Choć faktycznie miałem możliwość pobawienia się CC i ogólnie wizja chmury bardziej do mnie przemawia, może z perspektywy 5 lat opłaca się bardziej zakupić soft nieważne jaki za gotówkę, ale prawda jest taka, że jutro może rozjechać Cię samochód, a druga sprawa to trochę kiepska sytuacja, jeśli ktoś prowadzi firmę i nie stać go na wydanie 200-400 zł miesięcznie na 3 oporgramowania w chmurze...

Komentarz

• Merde
              Grzeczny i układny podpis
              • 2008
              • 7756

Zamieszczone przez SkinnyBaldy
              Czyli dla działalności jednoosobowej można zakupićpakiet za 50 zł?
              A może by tak przeczytać jedną stronę wstecz?
              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• SkinnyBaldy
                Dopiero zaczyna
                • 2015
                • 28

Przeczytałem i dalej nie jestem pewien, ponieważ w pakiecie dla firm 'Teams' jest możliwość wykupienia tylko 1 stanowiska. Z tego co już obczaiłem, to jest problem z fakturą vat, bo wystawiają europejską, trzeba mieć europejski NIP. Ale pytanie czy w tej chwili pakiet CC z lightroomem (tego drugiego nie chcę) za 10 euro może być wykorzystywany w Polsce do celów komercyjnych przez osobę prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą. Chyba będę musiał zapytać radcy prawnego, bo w tym kraju to nigdy nie wiadomo.

Komentarz

• Merde
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez SkinnyBaldy
                  Ale pytanie czy w tej chwili pakiet CC z lightroomem (tego drugiego nie chcę) za 10 euro może być wykorzystywany w Polsce do celów komercyjnych przez osobę prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą. Chyba będę musiał zapytać radcy prawnego, bo w tym kraju to nigdy nie wiadomo.
                  Skoro mnie i forumowiczom nie wierzysz, to może Adobe Staff cię przekona?:

By using it for your own profession to be used only by you, you can choose between any option but to get the CC used by your staff or other member of the organisation, Team needs to be used.

If you are using the retail for your own profession then you get 20GB or 2gb as per the individual plan purchased where as CCT with single seat with provide you access with 100GB of storage space.

Regards
                  Rajshree

Komentarz

• lux
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 271

mam pytanie o różnicę między subskrypcją miesięczną a roczną, prawie nie różnią się cena... więc na czy polega różnica, skoro obie i tak na rok trzeba wykupić?
                    =============
                    www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• Merde
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez lux
                      mam pytanie o różnicę między subskrypcją miesięczną a roczną, prawie nie różnią się cena... więc na czy polega różnica, skoro obie i tak na rok trzeba wykupić?
                      Nie ma żadnych (poza 0,77 EUR i sposobem płatności) różnic.

Komentarz

• lux
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 271

chodzi mi własnie o sposób płatności, ściąga miesięcznie albo od razu za rok z góry?
                        =============

Komentarz

• Merde
                          • 2008
                          • 7756

Zamieszczone przez lux
                          chodzi mi własnie o sposób płatności, ściąga miesięcznie albo od razu za rok z góry?
                          No tak, to chyba jest oczywiste?

Komentarz

• lux
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 271

nie bardzo oczywiste bo za mała różnica w cenie
                            =============

Komentarz

• Merde
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez lux
                              nie bardzo oczywiste bo za mała różnica w cenie
                              Wiesz, jeśli piszą "Plan roczny z opłatą miesięczną" i "Plan roczny z przedpłatą", to dla mnie jest to oczywiste i jednoznaczne.

Ale "różnica" w cenie faktycznie jest kuriozalna, mogliby się w ogóle z nią nie wygłupiać...

Komentarz

• pan.kolega
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2817

W USA nie ma takich wygłupów tylko jest dokładnie tyle samo. Chociaż przedpłata jako wygodniejsza, bo nie zaśmieca co miesiąc konta wpłatami po $9.99, powinna być droższa. Brakuje tylko opcji wpłat kwartalnych po $29.97 i tygodniowych po $2.30.

Niestety w USA Adobe jest droższe, bo za roczny plan muszę poświęcić 219 litrów benzyny, a w Warszawie wystarczy tylko 143 l...
                                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...