Nowe DPP

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eryk1
    Początki nałogu
    • 2018
    • 301

Odp: Nowe DPP

Taa obciach ,bo za free -) Ja powiesz ,że masz profesjonalny LR za 600zl to odrazu jesteś gość i znaczy się photograher hehe
    Old but gold

Komentarz

• adi760303
      Początki nałogu
      • 2008
      • 317

w starszej wersji DPP (nie obsługuje RAW z Canon 5D mark IV, Canon 1Dx mark II)jest taka funkcja - Adjustment - Tone Curve Assist - Standard i Adjustment - Tone Curve Assist - High - nie mogę tego znaleźć w najnowszej wersji DPP - czy nie ma czy nie wiem gdzie?

Komentarz

• jinks
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2178

Ściągnąłem sobie nową wersję żeby zobaczyć jak działają korekty lokalne. Nie sądziłem, że to kiedyś wprowadzą. Bardzo szybko jednak zrezygnowałem
        Ten program w sumie bardzo dobrze oddaje podejście naszej ukochanej firmy. Udoskonalenia, nowe funkcjonalności itd. są dawkowane powoli. Jak już się pojawią to wiesz, że to będzie działać tak jak trzeba dopiero za kilka wersji

Mimo wszystko nie narzekam. To program darmowy i dla amatora często w zupełności wystarczający. W DPP ciągle lubię robić selekcję, bo rawy ładują się bardzo szybko. Z dużego sentymentu czasem coś obrobię. Jednak traktuję go trochę jak stara kasetę z ulubionym albumem. Niby wiem, że to już dawno jest na spotify, ale czasem fajnie trochę powspominać
        Miłego dnia
        moja www

Komentarz

• szwayko
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2085

Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
          frickr FB
          www.szwajkowski.pl

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

Zamieszczone przez szwayko
            Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
            To prawda. Też często tak robiłem, ale przy większej ilości plików lepiej przejść na dojrzały program. W C1 w tej chwili działa to idealnie. Kolory choć trochę inne to pliki wykręcają się wyśmienicie. No ale tu rozmawiamy o dpp.
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• kulek855
              Początki nałogu
              • 2009
              • 327

Zamieszczone przez jinks

Mimo wszystko nie narzekam. To program darmowy i dla amatora często w zupełności wystarczający.
              Oglądałem zdjęcia ślubne robione przez fotografa - nie amatora, obrabiane w DPP i powiem, że niejeden super profesjonalista wysiadłby przy jego technice i warsztacie.
              Ostatnio edytowany przez kulek855; 25912.
              ARTLIMITED

Komentarz

• jinks
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2178

Wierzę. Tylko, że zamiast spędzić nad zdjęciem 1-5 min siedzimy 15-20.
                Zamieszczone przez kulek855
                Oglądałem zdjęcia ślubne robione przez fotografa - nie amatora, obrabiane w DPP i powiem, że niejeden super profesjonalista wysiadłby przy jego technice i warsztacie.
                Miłego dnia
                moja www

Komentarz

• MrKlosik
                  • 2011
                  • 6

witam, mam problem tj. ostatnio zawiesił się program co skutkowało restartem komputera, następnie na szybko coś potwierdziłem przy ponownym włączeniu programu i od tego momentu program przestał przetwarzać zdjęcia (z RAW do TIF). Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem ale program nadal nie przetwarza zdjęć. Przy wyłączaniu pustego okna przetwarzania ukazuje się info o braku wczytania instrukcji.

Komentarz

• adawro
                    Pełne uzależnienie
                    • 2011
                    • 1109

Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
                    R3 + RF85LDS

Komentarz

• szwayko
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2085

Wraz z nowym systemem EOS R - Canon przedstawia nowe oprogramowanie DPP Express

Nie wiem czy to tylko dodatkowe na Ipody i PC, czy nowy soft zastępujący DPP

frickr FB
                      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Zybi_S
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 126

Witam
                        to tłumaczenie strony z automatu:

Aplikacje kompatybilne z iPadem * 1 * 2 pojawiły się w programie Digital Photo Professional, który był wyłącznie na PC . Możesz intuicyjnie przeglądać, edytować i rozwijać obrazy RAW za pomocą dotyku. Płynne sprawdzanie obrazu w miejscu fotografowania, w domu, w podróży. Można również przeprowadzić różne edycje, w tym korekcję obiektywu * 3 .

※ 1
                        Tablety są zgodne tylko z systemem iOS (nie są kompatybilne z urządzeniami z Androidem i smartfonami iOS).
                        ※ 2
                        Nie ma funkcji łączenia z wersją PC Digital Photo Professional. Ponadto wersja na iPada nie ma niektórych funkcji.
                        ※ 3
                        Niektóre funkcje korekty obiektywu wersji PC Digital Photo Professional nie są instalowane.

Komentarz

• MrKlosik
                          • 2011
                          • 6

Zamieszczone przez adawro
                          Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
                          - Wczytuje zdjęcie,
                          - obróbka parametrami,
                          - Convert and save,
                          - pokazuje pole przetwarzania bez jakiekolwiek interakcji postępu (okno nie chce się zamknąć kiedy chce anulować)
                          - zamykam poprzez okno Menadżera zadań i wyskakuje błąd
                          Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: blad1.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 195,4 KB
ID: 2087273Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: blad2.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 292,2 KB
ID: 2087274

Komentarz

• MrKlosik
                            • 2011
                            • 6

PS. problem dotyczy chyba braku zawartości C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\Canon_Inc_IC\DPP4\A pplication\Temp\DPPBatch.

Komentarz

• szwayko
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2085

Nowy EOS R trafił na półkę i jest nowe DPP 4.9.20
                              bezpośredni link do wersji windows 64

Napisali, że:
                              Changes for Digital Photo Professional 4.9.20 for Windows :

- Supports EOS R, PowerShot SX70 HS.
                              - Added support for HDR PQ of EOS R RAW/CRAW/DPRAW files, and EOS 5D Mark IV RAW/DPRAW files. (64-bit version only)
                              - The following new lenses are now supported.
                              RF24-105mm f/4 L IS USM, RF28-70mm f/2 L USM, RF50mm f/1.2 L USM, RF35mm f/1.8 MACRO IS STM, EF600mm f/4L IS III USM, EF400mm f/2.8L IS III USM, EF70-200mm f/2.8L IS III USM, EF-M32mm f/1.4 STM

_________
                              Ale może coś jeszcze poprawili.
                              frickr FB
                              www.szwajkowski.pl

Komentarz

• szwayko
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2085

jest nowe DPP 4.10.40
                                bezpośredni link dla windows

Z ciekawosci to:
                                - Expands HDR PQ Picture Styles and supports highlight adjustment and shadow adjustment.
                                frickr FB
                                www.szwajkowski.pl

Komentarz

Pracuję...