Perfect Effects 8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zysk
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 1120

Perfect Effects 8

Perfect Effects 8 , z tematu .
    Program do obróbki fotografii.Jako niepoprawny eksperymentator ,ściągnąłem korzystając z darmowej oferty.
    Pierwsze wrażenie:kobyła.Drugie:rakieta w szybkości pracy toto nie jest nawet z 12 RAM.
    Po półgodzinnym grzebalnictwieytanie ? czy ten program może zastąpić mi(choć to się dopiero okaże)dotychczasowe:
    photofiltre,LR,Biblie 5 Pro,Tintii i inne?
    Pierwsza z funkcji ,która mnie ujęła to gradient koloru.
    IMHO
    Zawodowcom pewnie się nie przyda ,ale amatorom jak ja ,może ułatwić życie,czyli upiększanie fotek na jeszcze piękniejsze ,
    co najbliższa przyszłość pokaże.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
  • manfred1
    Uzależniony
    • 2007
    • 842

Odp: Perfect Effects 8

Ja to już odinstalowałem masakra jakaś Mój żółw jest szybszy niż ten program.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• Bangi
      Moderator
      • 2010
      • 5499

Zdjącia trzeba robić tak, by nic nie poprawiać !!!
      SAMOLOTY CB
      SAMOLOTY lotnictwo.net
      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• manfred1
        Uzależniony
        • 2007
        • 842

Powiedział co wiedział
        Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• Kuba1
          Uzależniony
          • 2010
          • 960

Zamieszczone przez manfred1
          Ja to już odinstalowałem masakra jakaś Mój żółw jest szybszy niż ten program.
          Panowie, ten program jest mega-pamięciożerny - zamula na kompach z mniejszą ilością RAM, gdzie jest tzw. plik stronnicowania, bo wykorzystuje całą pamięć RAM i ostro korzysta z pliku stronnicowania, czyli z twardego dysku jako pamięci RAM, co odczuwamy jako zamulanie. A kiedy plik jest wyłączony, dostajemy komunikat o konieczności wyłączenia programu z powodu zużycia zbyt dużej ilości RAM (Win7). Rada jest jedna - działać na mniejszych plikach, lub na 8-bitowych obrazach. Oczywiście to są półśrodki - najlepiej mieć 16GB+ RAM'u.
          Komputer do zdjęć (i do wszelkich zasobożernych działań), generalnie powinien mieć wyłączony plik wymiany, bo to go zawsze będzie spowalniać, nawet kiedy RAM'u jest zapas. Korzystam z całego pakietu OnOne od lat i to zawsze były wtyczki na mocne maszyny, ale odwdzięczają się niezłymi presetami, szczególnie kiedy nie wie się, jak dany efekt uzyskać bezpośrednio w PS. Ten, kto korzysta z ACR, może otwierać w PS RAW'y o 2x mniejszej rozdzielczości - to pomaga na przyśpieszenie pracy na kompach z mała ilością RAM (8-12GB). Co do pliku wymiany, to już w maszynach z 4GB RAM można go całkiem wyłączyć, tylko trzeba się liczyć z crash'ami w przypadku używania zasobożernych softów. Ze znanych mi programów do foto, OnOne jest zdecydowanie najbardziej wymagający od komputera.
          Gzwlijasdfl;kjbgv;DF.KBJ

Komentarz

• Mirosuaw
            Dopiero zaczyna
            • 2012
            • 38

Pobrałem, zainstalowałem, spróbowałem programu, kolejną czynnością będzie odinstalowanie
            Zamula, nie da się normalnie na nim pracować.
            Pozdrawiam,
            Mirek

Komentarz

• Bangi
              Moderator
              • 2010
              • 5499

Pamięć zżera masakrycznie - potwierdzam.
              Mam 8 GB RAM-u i wyłączony plik stronicowania, nigdy mi nie zawołał komp, że jest problem a przy zabawie z tym czymś już tak i to dość szybko.
              SAMOLOTY CB
              SAMOLOTY lotnictwo.net
              SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Kuba1
                Uzależniony
                • 2010
                • 960

Zamieszczone przez Bangi
                Pamięć zżera masakrycznie - potwierdzam.
                Mam 8 GB RAM-u i wyłączony plik stronicowania, nigdy mi nie zawołał komp, że jest problem a przy zabawie z tym czymś już tak i to dość szybko.
                No więc mnie woła przy 16 GB, że jak zaraz nie przestanę, to sam go wyłączy. Wystarczy, że nałożę z 8 efektów w stacku. Inna sprawa, że np. w NIK'u jeszcze chyba nigdy nie użyłem więcej niż 3 jednocześnie.

Komentarz

Pracuję...