automatyczny obrot zdjec - S1

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yasin
    Początki nałogu
    • 2004
    • 420

automatyczny obrot zdjec - S1

dalem tutaj bo mysle ze to kwestia software'u otoz w moim S1 jest funkcja obrotu zdjec, gdy podgladam je w aparacie sa obrocone i nie musze sam ich obracac, ale po sciagnieciu na kompa znowu musze je obracac, da sie cos z tym zrobic?
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

ACDSee 6.0 posiada juz funkcje automatycznego obracania zdjec polecam

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Re: automatyczny obrot zdjec - S1

Zamieszczone przez yasin
      po sciagnieciu na kompa znowu musze je obracac, da sie cos z tym zrobic?
      Zalezy czym sciagasz i czym ogladasz.
      Ja, nie wnikajac czym sciagam i czym bede pozniej ogladal otwieram najpierw katalog ze sciagnietymi zdjeciami i w BreezeBrowser klikam na Auto-rotate. Bezstratny obrot (nie liczac straty otwarcia a pozniej zapisania jesli to JPG), obraca wg wskazan w Exifie zapisanych przy pomocy Orientation Sensor.

Komentarz

• yasin
        Początki nałogu
        • 2004
        • 420

obraca Ci wszystkie zdjecia ten BreezeBrowser(?), bo mi tylko niektore jeszcze sie nim jutro pobawie bo dzisiaj juz nie mam sily

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez yasin
          obraca Ci wszystkie zdjecia ten BreezeBrowser(?), bo mi tylko niektore jeszcze sie nim jutro pobawie bo dzisiaj juz nie mam sily
          Jak do tej pory skutecznosc 100% . Na przyklad paczuszka ok 200 zdjec z wystawy z czego ok 50% to pionowe i to w roznych miejscach paczuszki...
          Nie zauwazylem ani razu przy uzyciu tej funkcji by pominal ktores zdjecie, albo by obrocil zdjecie poziome . Oczywiscie skutecznosc mocno zalezy od skutecznosci orientation sensora w aparacie i zapisu tegoz w exifie - 10D nie ma z tym problemow, moze S1 ma walniety zyroskop?

Komentarz

Pracuję...